Όσο νωρίτερα υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να διανύσουμε την τρίτη και την τέταρτη ηλικία της ζωής μας χωρίς προβλήματα. Χωρίς άγχος και με την επίγνωση ότι φροντίζουμε τον σταθερό συνοδοιπόρο σε όλη τη ζωή μας: τον εαυτό μας!

Στα 20. Δεν υποκύπτουμε σε βλαβερές συνήθειες όπως κάπνισμα και αλκοόλ.

Στα 30.  Απαλλασσόμαστε από βλαβερές συνήθειες- αν υποκύψαμε τα προηγούμενα χρόνια- και υιοθετούμε σωστή διατροφή και άσκηση.

Στα 40. Σε συνεννόηση με τον οικογενειακό μας γιατρό, συστηματοποιούμε και ακολουθούμε μια ρουτίνα προληπτικών εξετάσεων όπως τσεκ απ, τα οποία εστιάζουν σε συγκεκριμένες εξετάσεις αν έχουμε βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό.

Στα 50. Προσαρμόζουμε τη διατροφή και την άσκηση μας  –αλλά και το συστηματικό τσεκ απ της υγείας μας- στις νέες ανάγκες της ηλικίας μας.

Στα 60 και στα 70. Παράλληλα με τη φροντίδα της υγείας μας, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και στη φροντίδα του πνεύματός μας, ενισχύοντας τις δραστηριότητες που μας δίνουν χαρά και ακονίζουν το μυαλό μας. Είναι σημαντικό, να μην το βάλουμε κάτω!  Η πνευματική άσκηση πρέπει να είναι διαρκής γιατί έτσι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να εμφανίσουμε νόσους όπως το Αλτσχάϊμερ.