Ανθίζω με την ΑΚΟΣ

«Η ζωή είναι ένα τριαντάφυλλο του οποίου κάθε ροδοπέταλο είναι μια ψευδαίσθηση
και κάθε αγκάθι είναι μια πραγματικότητα»
Αλφρέ Ντε Μυσσέ, Γάλλος συγγραφέας

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας δράσεων της ΑΚΟΣ, που προτρέπει να εγκαταλείψουμε συνήθειες που μας βλάπτουν και να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που μας ενισχύει ψυχικά και σωματικά και μας θωρακίζει απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητες. Κάθε μήνα, άνθρωποι του Πολιτισμού «μπολιάζουν» τη σκέψη μας με μια «άλλη ματιά» που θ’ αποτελέσει εργαλείο φυσικής και πνευματικής ενδυνάμωσής μας.

Ανθίζω σημαίνει ζω σε αρμονία με τη φύση.

Ανθίζω σημαίνει είμαι σε εγρήγορση με όλες μου τις αισθήσεις.

Ανθίζω σημαίνει είμαι παρών με επίγνωση.

Ανθίζω σημαίνει είμαι υγιής γιατί κανένα ασθενές φυτό δεν ανθίζει.

Ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: «Η δική μου Τέχνη είναι να κατανοώ τον ασθενή, την ασθένεια του και με όλη τη γνώση και την εμπειρία μου να του δώσω την ευκαιρία που δικαιούται. Στόχος μου είναι να ενεργοποιηθεί, να μη μείνει παθητικός, να μην παραιτηθεί γιατί κι εγώ δεν παραιτούμαι. Να παλέψουμε μαζί μέχρι να περάσει η μπόρα. Επιδιώκω ο ογκολογικός ασθενής να κατανοήσει τη φύση της ασθένειάς του αλλά και τα βήματα για την αποθεραπεία του. Επιλέγω το σωστό παράδειγμα σε σχέση με τα βιώματά του,  για να εκπέμψουμε στο ίδιο μήκος κύματος και να πορευθούμε μαζί, μέχρι την αποθεραπεία, τη λύτρωση από τον πόνο, όποιο στόχο έχουμε από κοινού προσδιορίσει. Η ακτινοθεραπεία δεν με απογοητεύει ποτέ γιατί στοχεύει με ακρίβεια και αναμένει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Ξέρω τι περιμένω και το στοχεύω με ακρίβεια. Η ίαση όμως, θέλει υπομονή, θέλει χρόνο. Φυτεύεις έναν σπόρο ή έναν βολβό στον κατάλληλο χώρο και χρόνο και περιμένεις. Και μόλις δεις το λουλούδι ν’ ανθίζει ξέρεις ότι αποζημιώθηκαν οι κόποι, οι αγωνίες και η φροντίδα σου. “Φροντίζω, Στηρίζω, Ανακουφίζω” είναι το τρίπτυχο της δικής μου αντίληψης».

«ΑνθίΖΩ με την ΑΚΟΣ» στα ΜΜΕ – Δείτε εδώ

Δράσεις

Πέμπτη 16 Μαρτίου, 18.00

«Μέχρι ν’ αγαπήσεις ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής σου παραμένει ναρκωμένο»

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρίας Δρ. Μαρία Λινού αναδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της ζωοφιλίας στην πνευματική και σωματική μας ευρωστία.

Ξενοδοχείο Crowne Plaza, (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα, 115 28)

Google maps link εδώ

Δείτε εδώ τη δράση.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 18.00

«Εξερευνώντας το άγνωστο - Ανακαλύπτοντας το γνώριμο»

Η φωτογράφος & Art Therapist Αγγελική Καστρινέλλη μας μυεί στο σύμπαν της φωτογραφίας και στην κρυφή της δύναμη ν’ ανακαλύψουμε το όραμα και το προσωπικό μας «γιατί». Ξενοδοχείο Crowne Plaza (Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα, 115 28).

Δείτε εδώ τη δράση.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, 18.00

«Με μια χάρτινη καρδιά δημιουργούμε όνειρα»

Είθε το 2023 να είναι μια χρονιά που θα "ανθίσουμε" εσωτερικά και θα δώσουμε στον εαυτό μας τη φροντίδα που του αξίζει. Αυτός είναι και ο στόχος της νέας ενότητας δράσεών μας με τίτλο "Ανθίζω με την ΑΚΟΣ".
Ο δεύτερος κύκλος, ξεκινά δυναμικά και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε!
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 18.00 «Με μια χάρτινη καρδιά δημιουργούμε όνειρα». Η Origami Artist Μυρτώ Δημητρίου ξεδιπλώνει τα μυστικά της ιδιαίτερης ιαπωνικής εικαστικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής, που συνδέεται με τα μαθηματικά, την ιατρική και τη διαστημική και κάνει τη ζωή μας καλύτερη! Πολυχώρος εκδόσεων Καλέντη (Παρ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 76, Ελληνικό 167 77)

Google maps link εδώ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 11.30

«Μένουμε πάντα παιδιά»

Ο βραβευμένος συγγραφέας Μάκης Τσίτας μας συστήνει τους ήρωες των βιβλίων του για παιδιά και εξηγεί πώς οι χαρακτήρες τους διατηρούν άσβεστη και τη δική μας «παιδικότητα», την απροκατάληπτη ματιά μας και τη φιλοπερίεργη στάση μας απέναντι στη ζωή. Πινακοθήκη Κουβουτσάκη (Λεβίδου 11, Κηφισιά).

Τρίτη 1η Νοεμβρίου, 17.30

«Ποιος/Ποια νομίζεις ότι είσαι;»

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ρίζες μας; Μπορεί αυτή η γνώση να μας απελευθερώσει; Ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς με πολύχρονη εμπειρία στην ανασύσταση γενεαλογικών δέντρων, κρατά το κλειδί για όσα συνδέουν το χθες με το σήμερα της ζωής μας. Όπως έχει πει και η Σιμόν Βέιλ: «Το να έχεις ρίζες είναι η πιο σημαντική και παραγνωρισμένη ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής». Αίθουσα Ορυκτών και Πετρωμάτων Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά).

Τρίτη 4 Οκτωβρίου, 17.00

Επίσκεψη στον Ιπποκράτειο Βοτανικό Κήπο της Symbeeosis

Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΚΟΣ θα ξεναγηθούν σ’ έναν χώρο γνώσης, αισθητικής απόλαυσης και βιωματικών εμπειριών, στον οποίο πάνω από 500 είδη φυτών, αναδεικνύουν την πλούσια ελληνική βιοποικιλότητα. Τα είδη που καλλιεργούνται οργανικά στον Κήπο (με τη μέθοδο της αναγεννητικής γεωργίας), συμβιώνουν με την πλούσια αυτοφυή χλωρίδα, χαρακτηριστική του αττικού τοπίου. Πέντε ελληνικά ενδημικά είδη φυτρώνουν άγρια ενώ φιλοξενούνται και 185 από τα 270 είδη που ο Ιπποκράτης αναφέρει στα έργα του. Παιανία, Αττική.

Google maps link εδώ

Φόρμα συμμετοχής