Διατροφικές μας συνήθειες αλλοιώνουν δυσάρεστα την οσμή μας.

Κρέας. Καθυστερεί -κυρίως το κόκκινο- να διέλθει μέσω της πεπτικής οδού. Κι επειδή καθυστερεί, σαπίζει και έτσι αναπνοή και ιδρώτας μυρίζουν δυσάρεστα. Όσοι τρέφονται με λαχανικά και όχι με κρέας έχουν καλύτερη οσμή σώματος.  

Αλκοόλ. Όταν η αλκοόλη περνά μέσω του αίματος στο σώμα, ένα ποσοστό της διαρρέει μέσω των πόρων και της αναπνοής και την επόμενη μέρα να προδίδει το ξενύχτι σας. Μέχρι και τα ούρα έχουν μία ελαφρά μυρωδιά αλκοόλ ενώ το στόμα αφυδατώνεται και αναπτύσσονται δύσοσμα βακτήρια.

Σπαράγγια. Η μερκαπτάνη τους -ένωση του θείου- διασπάται σε δύσοσμα χημικά συστατικά κατά την πέψη και «ποτίζει» κυρίως τα ούρα. Ωστόσο, αν τα γονίδια σας δεν περιέχουν το πεπτικό ένζυμο που διασπά την μερκαπτάνη, μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα!

Σκόρδο & κρεμμύδια. Πτητικές θειούχες ουσίες τους απελευθερώνονται μέσω του ιδρώτα ενώ απορροφώνται από το αίμα και τους πνεύμονες μετά την πέψη, προκαλώντας κακοσμία σε σώμα και αναπνοή.

Καφές. Είναι διουρητικός και προκαλεί ξηρότητα του στόματος, περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία όταν διασπώνται αναδύουν δύσοσμα πτητικά αέρα.

Τσιγάρο. Ο καπνός «ποτίζει» σώμα, ρούχα και αναπνοή, οπότε μυρίζετε σαν… τασάκι με αποτσίγαρα.