Κράμπες σε χέρια και πόδια,  αϋπνία, νευρικότητα, άγχος, αίσθημα κόπωσης, διαταραχές του εντέρου (δυσκοιλιότητα ή διάρροια), πονοκέφαλος, ταχυκαρδίες.

Τα παραπάνω συμπτώματα σχετίζονται με την έλλειψη μαγνησίου η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καρδιά, τη λειτουργία της μνήμης και να επηρεάσει τη διάθεσή μας. Κι αυτό γιατί το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στη διαδικασία απορρόφησης του ασβεστίου ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος αλλά και στον σχηματισμό των οστών. Για τις γυναίκες η ημερήσια συνιστώμενη δόση είναι περίπου 280-360 mg, ενώ για τους άντρες μπορεί να φτάσει και τα 410 mg.

Αναζητείστε μαγνήσιο σε ηλιόσπορους, ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορους, σουσάμι, ταχίνι, χουρμάδες, αράπικα φιστίκια,  ρεβίθια, μπανάνες, σύκα, μήλα, ροδάκινα, βερίκοκα αλλά και σε πλήρη δημητριακά, καλαμπόκι, σόγια, όσπρια, σκόρδο, µμπρόκολο και  αγκινάρα. Καλές πηγές μαγνησίου είναι και το κακάο, όπως και τα μπαχαρικά.

Η απορρόφηση του μαγνησίου από τον οργανισμό μειώνεται αν είμαστε υπέρβαροι, καταναλώνουμε πολλά ακόρεστα λιπαρά, υπερβολικές ποσότητες ασβεστίου ή  υπερβολικές ποσότητες φωσφορικού οξέος (σόδες, αναψυκτικά), αλατιού, καφέ και τσαγιού. Σόδες, αναψυκτικά, αλάτι, καφές και ασβέστιο αυξάνουν και την απέκκριση του μαγνησίου από τον οργανισμό, όπως και το υπερβολικό αλκοόλ και η ζάχαρη, η υπερέκκριση ιδρώτα, το παρατεταμένο άγχος αλλά και φάρμακα.