Ίσως καταναλώνετε τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, δηλαδή τον τρόπο που το σώμα μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια. Μπορεί να ασκείστε, να διατρέφεστε σωστά και έχετε καλό ύπνο αλλά να αισθάνεστε κούραση και να μην χάνετε βάρος.

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι:

Λίγη πρωτεΐνη. Είναι απαραίτητη γιατί ο οργανισμός δαπανά πολύ ενέργεια για να τη διασπάσει και να την αποθηκεύσει. Κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη.

Πολύ αλάτι. Καραδοκεί ακόμη και σε κατεψυγμένα γεύματα, τα οποία διαφημίζονται ως «χαμηλών λιπαρών». Αντί για αλάτι χρησιμοποιείτε  μπαχαρικά, που νοστιμίζουν το φαγητό αλλά ενεργοποιούν και τον μεταβολισμό.

Έλλειψη φυτικών ινών. Είναι απαραίτητες για την ισορροπία του μεταβολισμού. Συνοδεύετε τα γεύματά σας με σαλάτες, ωμές ή βραστές.

Αναψυκτικά διαίτης. Επιδρούν αρνητικά στα βακτήρια του εντέρου, αυξάνοντας απότομα τα επίπεδα σακχάρου, αυξάνοντας  τον κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

Αλκοόλ. Δίνει «άχρηστες» θερμίδες ενώ ερεθίζει το γαστρεντερικό, το οποίο δεν μπορεί πλέον ν’ απορροφήσει σωστά, θρεπτικά συστατικά,  βιταμίνες μέταλλα. Πιείτε πράσινο τσάι, που ωφελεί τον μεταβολισμό ακόμα και  ώρες μετά την κατανάλωσή του.

Άφθονο νερό. Απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και την απομάκρυνση τοξικών ουσιών.

Γαλακτοκομικά. Μήπως ο οργανισμός σας, δεν μπορεί να επεξεργαστεί όπως πρέπει τη λακτόζη τους;