Το σώμα διαμαρτύρεται για τις διατροφικές μας συνήθειες, με σειρά από συμπτώματα. Παρατηρείστε το διαιτολόγιό σας κι ανακαλύψτε ποιες τροφές, σάς προκαλούν προβλήματα.

Χωρίς ενέργεια. Αισθάνεστε μονίμως κουρασμένοι, ακόμη κι αν συμπληρώνετε 8ωρο ύπνο. Ίσως, το σώμα προειδοποιεί για έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.

Δυσπεψία ή δυσκοιλιότητα. Συνήθως τα προκαλούν οι επεξεργασμένες, τα γαλακτοκομικά και η γλουτένη.

Χλωμό και ξηρό δέρμα. Ίσως, δεν ενυδατώνεστε σωστά. Ο οργανισμός έχει απόλυτη ανάγκη το νερό, όλον τον χρόνο. Ωστόσο, μην πίνετε νερό, λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μισή ώρα μετά το φαγητό.

Κυκλοθυμία ή μελαγχολία. Η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών, επιτίθενται στις ορμόνες και προκαλούν ψυχικές διακυμάνσεις. Η κακή εικόνα που έχουμε για το σώμα μας- τα επιπλέον κιλά είναι συνήθως απόρροια κακής διατροφής- επηρεάζει την ψυχολογία μας.

Λιγούρες. Όταν διατρεφόμαστε σωστά, το σάκχαρό δεν εμφανίζει διακυμάνσεις. Ωστόσο, λιγούρες προκαλεί και η «συναισθηματική» πείνα, η οποία προειδοποιεί ότι δεν έχετε καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες σας.

Δεν απολαμβάνετε το φαγητό. Μπορεί να διατρέφεστε σωστά αλλά χωρίς ποικιλία. Ανανεώστε τις επιλογές σας και ικανοποιείστε όλες τις αισθήσεις σας, με χρώματα, υφές και μπαχαρικά. Μια καλή λύση είναι να διατρέφεστε με φρούτα και λαχανικά που είναι στην εποχή τους.

Μήπως ο οργανισμός απαιτεί ν’ αλλάξετε διατροφή;