Να τι δεν πρέπει να ξεχνάτε τους θερινούς μήνες.

Προστασία από τον ήλιο. Το μαύρισμα επιταχύνει τη γήρανση της επιδερμίδας. Ναι στο αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα, όχι σε ηλιοθεραπεία και σολάριουμ  γιατί η UV ακτινοβολία επιτίθεται στο δέρμα.

Προστασία σε χείλη & μαλλιά. Προμηθευτείτε ειδικό αντηλιακό stick για τα χείλη και προϊόντα ενυδάτωσης για τα μαλλιά. Ναι σε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Όχι στο κάπνισμα.  Δημιουργεί ρυτίδες και επιταχύνει τις διαδικασίες γήρανσης.

Αποφύγετε τις  ρυτίδες έκφρασης. Σχεδόν όλοι,  υιοθετούμε συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου. Όταν όμως, συσπώνται για  πολλά χρόνια συγκεκριμένοι μύες, οι γραμμές γίνονται μόνιμες. Τα γυαλιά ηλίου, βοηθούν να μην συνοφρυωνόμαστε συνεχώς.

Όχι στο μακιγιάζ. Επιβαρύνει την επιδερμίδα, την εμποδίζει να αναπνέει  ενώ…λιώνε στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ναι στην άσκηση. Κολύμπι και χαλαρό περπάτημα στην παραλία,  βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Ναι σε μυρωδικά και καρυκεύματα σε κάθε γεύμα. Χαρίζουν  γεύση και πολλά διαφορετικά αντιοξειδωτικά, φιλικά προς το δέρμα.

Γιαούρτι για σνακ. Ναι στο ημιάπαχο – όχι το τελείως άπαχο- γιατί παρέχει όλα τα οφέλη των γαλακτοκομικών χωρίς πρόσθετα λιπαρά ή θερμίδες. Περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες από τα γαλακτοκομικά χωρίς ζάχαρη.

Οδηγός προστασίας του δέρματος το καλοκαίρι…