Τα παιδιά καλούνται για μία ακόμη χρονιά σ’ ένα μαραθώνιο που συνήθως πλαισιώνεται και με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες. Πριν γεμίσουμε το πρόγραμμά τους, ας ανοίξουμε καλύτερα το ψυγείο μας!

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να ακολουθεί καθημερινά συγκεκριμένο πρόγραμμα  γιατί αυτό το βοηθά να αισθάνεται ασφάλεια και ισορροπία. Μην χρησιμοποιείτε το φαγητό ως μέσο επιβράβευσης ή τιμωρίας ούτε και να απαγορεύεται δια ροπάλου κάποιες κατηγορίες τροφών αν είναι παχυντικές. Τα πάντα έχουν τη θέση στο τραπέζι σας, στη σωστή δόση.

Πρωινό. Είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Δεκατιανό. Θα το καταναλώσει στο σχολείο. Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος του έτοιμου φαγητού και των σνακ που δεν έχουν καμία διατροφική αξία ενώ μακροπρόθεσμα οδηγούν σε προβλήματα υγείας, ιδίως αν συνοδεύονται από έλλειψη άσκησης.

Αγάπη για φρούτα και λαχανικά. Ετοιμάστε μία λαχταριστή πιατέλα το απόγευμα και απολαύστε την συντροφιά, λέγοντας τα νέα της ημέρας.

Σπιτικά σάντουιτς.  Μην εγκαταλείπετε το παιδί σας αβοήθητο μπροστά στη βιτρίνα του κυλικείου.

Υπομονή. Τα παιδιά θέλουν το χρόνο τους για να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να αποκτήσουν νέες συνήθειες.

Με οδηγό την φαντασία. Τα πιάτα που ετοιμάζετε να έχουν όμορφη όψη και χρώματα ώστε να προκαλούν τα παιδιά να τα καταναλώσουν.

Καλή χρονιά!