Θρεπτικό σνακ, πλούσιο σε σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Ε, Β3, Β1 και Β6 αλλά και καλά λιπαρά. Αποφύγετε τους αλατισμένους!

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχουν βιταμίνη E που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων σε άσθμα, οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Κατά της «κακής» χοληστερίνης. Χάρη στις φυτοστερόλες τους.

Καλό νευρικό σύστημα. Πολύ καλή πηγή μαγνησίου, που συμβάλει στον έλεγχο νευρικού και μυϊκού τόνου. Η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί μυϊκές συσπάσεις, ημικρανίες, μυϊκές κράμπες, νευρικότητα και κόπωση. Άριστη πηγή φυλλικού οξέος, απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA.

Γερή καρδιά.  Η αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε εμποδίζει την οξείδωση της χοληστερόλης η οποία μπορεί να καταστρέψει τα αγγεία και να προκαλέσει εγκεφαλικό ή ανακοπή καρδιάς.

Αποτοξινωτικοί. Βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες και σελήνιο συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών, μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων που οφείλονται στο οξειδωτικό στρες (καρκίνος, καρδιαγγειακά νοσήματα, πρόωρη γήρανση, εκφυλιστικές ασθένειες)

Αντικαρκινικές ιδιότητες. Καλή πηγή σεληνίου, το οποίο συμμετέχει σε μηχανισμούς που προστατεύουν από τη μετάλλαξη του γενετικού μας υλικού. Τα αντιοξειδωτικά του ηλιόσπορου  προστατεύουν από τη συσσώρευση καρκινογόνων ουσιών.