Μήπως όταν ξαπλώνετε, νιώθετε την ανάγκη να μετακινήσετε τα πόδια σας; Είναι πιθανό να εμφανίσατε το σύνδρομο «των ανήσυχων ποδιών», νευρολογικής υφής, που μπορεί να είναι εξουθενωτικό.

Εκτός από ταραχή σε μηρούς και πόδια, το σύνδρομο περιλαμβάνει άγχος αλλά και αίσθηση καύσου, κνησμού  και μυρμηγκιάσματος. Τα συμπτώματα έχουν περιόδους έξαρσης και ύφεσης.

Για να βελτιώσετε την κατάσταση:

Ασκηθείτε. Ωφελεί η μέτρια άσκηση των ποδιών:  αποφύγετε την έντονη άσκηση που μπορεί να σας καταπονήσει και να επιδεινώσει την κατάσταση, προκαλώντας ένταση.

Βόλτα πριν τον ύπνο. Κάντε μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά σας κι αν είστε μέσα στη φύση ακόμα καλύτερα!

Ποιοτικός ύπνος. Οι κακές συνήθειες του ύπνου, είτε αυτές λέγονται ακατάστατο ωράριο είτε λίγες ώρες ανάπαυσης είτε ύπνος σε χώρο με  ηλεκτρονικά μηχανήματα όπως για παράδειγμα ηλεκτρονικοί υπολογιστές, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τεντωθείτε. Το τέντωμα μειώνει τα επίπεδα πίεσης και βελτιώνει τα  συμπτώματα του συνδρόμου. Δοκιμάστε τη γιόγκα!

Μασάζ στους μυς των ποδιών.  Όταν κάνετε μασάζ στα πόδια, απελευθερώνεται ντοπαμίνη η οποία ανακουφίζει από τα συμπτώματα. Το μασάζ χαλαρώνει το σώμα και ανακουφίζει από το άγχος.

Υγιεινή διατροφή. Πλούσια σε αυγά, άπαχο κρέας και δημητριακά ολικής άλεσης, προκειμένου να διατηρήσετε φυσιολογικά  τα επίπεδα σιδήρου και φυλλικού οξέος: διαφορετικά κινδυνεύετε από αναιμία, η οποία ενοχοποιείται για την εμφάνιση του συνδρόμου.