Τα οιστρογόνα προκαλούν προβλήματα  κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπως πονοκεφάλους, αύξηση του βάρους, ευαισθησία στο στήθος αλλά και μεταβολές στη διάθεση. Με την κατάλληλη διατροφή μπορείτε να βελτιώσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Μαγνήσιο. Μειώνει τις κράμπες, βελτιώνει τον ύπνο και σας χαλαρώνει. Ναι σε καρύδια Βραζιλίας, σπανάκι και κάσιους.

Μην παραλείπετε γεύματα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας σταθερά, για αυτό πρέπει να καταναλώνετε πολλά και μικρά γεύματα.

Σίδηρος και βιταμίνες. Ιδιαίτερα αν έχετε αίμα για πολλές μέρες, καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, Β12, Β6 και φυλλικό οξύ.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.  Ψάρια όπως σολομός, σαρδέλες και αντζούγιες αλλά και οι ξηροί καρποί, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνουν τις κράμπες της περιόδου.

Λαχανικά. Παρέχουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που δρουν ενάντια στα οιστρογόνα, σε αντίθεση με αμυλούχα λαχανικά, όπως πατάτες.

Για ηπιότερα τα συμπτώματα της περιόδου, αποφύγετε τρόφιμα με πολλά σάκχαρα, επεξεργασμένους υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά και καφεΐνη. Και το κρέας και η σόγια ενοχοποιούνται αντίστοιχα ενώ  μία χορτοφαγική διατροφή ή εξαιρετικά χαμηλή σε λιπαρά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην περιοδικότητα της εμμήνου ρύσεως.