Όντως, τα κάστανα δεν περιέχουν γλουτένη και άρα μπορούν να τα καταναλώνουν ελεύθερα όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και πάσχουν από κοιλιοκάκη.

Τα κάστανα έχουν υψηλή διατροφική αξία, είτε είναι ψητά, είτε βραστά.  Μάλιστα, έχουν λιγότερο λίπος σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς, οπότε είναι ένα υγιεινό χειμωνιάτικο σνακ. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μάς φιλοδωρούν με θερμίδες: τα 100 γραμμάρια έχουν περίπου 300 θερμίδες.

Παράλληλα είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες. Αν και από διατροφικής άποψης, είναι αμυλώδης τροφή όπως η πατάτα και το καλαμπόκι, περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Αξιοπρόσεκτη είναι και η περιεκτικότητά τους  σε βιταμίνη C: 100 γραμμάρια κάστανα μπορούν να μάς διασφαλίσουν το 70% των ημερήσιων αναγκών μας στη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Έχουν και άλλες διατροφικές αρετές τα κάστανα: είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ και καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλουν  στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής (HDL). Περιέχουν και σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρο, ψευδάργυρο, όπως και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (νιασίνη, πυριδοξίνη, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη).