Κρύο τσάι, χυμοί φρούτων, μιλκ σέικ ή smoothies; Με τι θα ξεδιψάσετε αυτό το καλοκαίρι;

Κρύο τσάι. Η καλύτερη επιλογή μετά το νερό. Τα αντιοξειδωτικά  φλαβονοειδή του καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Ενυδατώνει τον οργανισμό και αν δεν προσθέσετε ζάχαρη, δεν έχει θερμίδες!

Χυμοί φρούτων. Όλες οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των καλοκαιρινών φρούτων που αγαπάτε, σ’ ένα ποτήρι. Παρόλα αυτά θρεπτικοί οι χυμοί φρούτων κρύβουν θερμίδες. Σκεφθείτε πόσα πορτοκάλια απαιτούνται για ένα ποτήρι φυσικού χυμού. Επιπρόσθετα,  με το στύψιμο θα στερηθείτε τις πολύτιμες φυτικές ίνες του φρούτου.

Μιλκ σέικ. Γευστικότατο αλλά πλούσιο σε λιπαρά, με βασικούς… ένοχους το παγωτό, το σιρόπι και το γάλα. Αν και συχνά προστίθενται φρούτα στο μίγμα- και το αποτέλεσμα είναι πιο υγιεινό- ωστόσο το τίμημα σε θερμίδες είναι πολύ υψηλό: συνήθως πάνω από 300 για κάθε ποτήρι.

Smoothies.  Προτιμήστε άπαχο γάλα ή γιαούρτι για το μίγμα και προσθέστε περισσότερα λαχανικά: όχι πάνω από ένα φλιτζάνι φρούτα για να μην πάρουν οι θερμίδες του δροσιστικού ποτού που θα φτιάξετε την…ανιούσα. Μην προσθέσετε καθόλου ζάχαρη.