Μην περιμένετε να εξελιχθούν τα «τσιμπήματα» σε μαχαιριές!  Εξοπλιστείτε με βότανα και γιατροσόφια για να  αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο!

 

Αλατόνερο. Είναι γνωστό ότι το αλάτι σκοτώνει τα βακτήρια!  Οι γαργάρες με αλατόνερο- τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα-  καταπολεμούν τον πόνο αλλά και τη λοίμωξη που τον προκαλεί. Μην περιμένετε!  Ανακατέψτε  μία κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισή κούπα ζεστό νερό.

Μέλι. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Όσο πιο σκούρο είναι, τόσο περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες περιέχει!

Αποφύγετε όξινες τροφές. Αναψυκτικά, τηγανιτά και εσπεριδοειδή, όπως  λεμόνια, ανήκουν στο σχετικό κατάλογο.

Κοτόσουπα. Το κοτόπουλο περιέχει ένα αμινοξύ που συμβάλει στη μείωση της βλέννας στους πνεύμονες και στην ευκολότερη απομάκρυνσή της.

Σκόρδο. Αν και έχει δυσάρεστη μυρωδιά, η αλλισίνη του, είναι μια ισχυρή αντιβιοτική ουσία, ιδανική για την αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων. Και για να μη μυρίζει η αναπνοή σας, φάτε μετά ένα κομμάτι μήλο!

Φασκόμηλο και εχινάκια. Και τα δύο ευεργετούν τον οργανισμό και τον βοηθούν να αναρρώσει, όμως στην περίπτωση του πονόλαιμου, αν λειτουργήσουν συνδυαστικά δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γλυκόριζα. Προλαμβάνει αλλά και καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Αν ο πονόλαιμος διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες, ίσως έχετε βακτηριακή λοίμωξη, όπως π.χ στρεπτόκοκκο. Ζητείστε οδηγίες του γιατρού!