Συμμετέχουμε στο διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition

Συμμετέχουμε και φέτος- για τρίτη συνεχή χρονιά- στο διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition, που  στόχο έχει  την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

AKOS-“Different Women – One Pink Glove Connection Forever” είναι ο τίτλος της φωτογραφίας με την οποία συμμετέχω στο διαγωνισμό. Σε ελεύθερη μετάφραση θα έδινα τον τίτλο: «Διαφορετικές γυναίκες – παντοτινά συνδεδεμένες με “το ροζ γάντι”»

Σε αυτήν τη φωτογραφία μου, θέλησα το ροζ γάντι, το σύμβολο του αγώνα των γυναικών όλων των ηλικιών, να ενώσει μία ομάδα διαφορετικών γυναικών, που θα μπορούσε να είναι μία από εμάς και να σαλπίσει προσκλητήριο, στο ν’ αντισταθούμε, να παραμερίσουμε την ασθένεια και πατώντας γερά στο έδαφος, με όπλο τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, ν’ αντιμετωπίσουμε το μέλλον και την αντιμετώπιση της νόσου, με πίστη και αισιοδοξία.

Η Τέχνη είναι το ασφαλέστερο όχημα για να εκφράσουμε τις μύχιες σκέψεις μας και να επικοινωνήσουμε βαθιά, πέρα από τους περιορισμούς που θέτει η λεκτική επικοινωνία.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για  χρόνο από την εταιρεία ιατρικών προϊόντων Medline, καλεί κάθε χρόνο τους επαγγελματίες υγείας να φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν με σύμβολο ένα ροζ χειρουργικό γάντι και να διαγωνιστούν διαδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης.

Η πρώιμη ανίχνευση, συμβάλει στην επιβίωση της γυναίκας που θα διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της. Είναι νεοπλασία με τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση.

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Λέμε ΝΑΙ στην αυτοεξέταση, στη μαστογραφία και στην κλινική εξέταση”.

Πείτε ΝΑΙ με την ψήφο σας πατώντας εδώ