Είναι στο χέρι σας να κάνετε όχι μόνο πιο όμορφη αλλά και πιο αποδοτική την παραμονή σας στην παραλία. Οι freddo, οι παγωμένες μπύρες, τα snacks και τα δροσιστικά cocktails σίγουρα θα σας κάνουν φιλοδώρημα extra θερμίδες ενώ η ηλιοθεραπεία ίσως σας μετατρέψει σε υποψήφια αστακουδάκια για τα κάρβουνα!

✓   Κάντε αμμόλουτρα αλλά σε καθαρή άμμο, μακριά από πολυσύχναστες παραλίες και οικιστικές περιοχές. Τα αμμόλουτρα, με άμμο βρεγμένη από τη θάλασσα, ενδείκνυνται για τους πόνους, αλλά και για την κυτταρίτιδα σε μηρούς και γόνατα.

✓   Το θαλασσινό νερό γύρω στους 25°C, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό: αυτή η θερμοκρασία διευκολύνει την διείσδυση των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων του στο ανθρώπινο σώμα. Χάρη στα άλατα και στα ιχνοστοιχεία που περιέχει, δρα ενάντια στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

✓   Κολυμπήστε και η μυϊκή μάζα σας θα τονωθεί. Δεν θα χάσετε κιλά αλλά θα κερδίσετε πόντους στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας.

✓   Τα μπάνια στη θάλασσα καταπολεμούν την αϋπνία, τη χρόνια κόπωση και το έντονο στρες.

✓   Η θαλάσσια αύρα βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, ενώ είναι αποτελεσματική σε κρίσεις άσθματος και αλλεργικής ρινίτιδας. Μία βόλτα αργά το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει!

✓   Λέμε ναι στις ρακέτες. Λειτουργούν σαν αεροβική άσκηση και γυμνάζουν αρμονικά χέρια και πόδια ενώ βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία. Μείνετε όμως μακριά από τον…άμαχο πληθυσμό που απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία του.

✓   Ναι και στο beach volley! Θα κάψετε 280 θερμίδες τα 40 λεπτά. Χέρια, πόδια, στήθος, πλάτη, όλα σε εγρήγορση!