Η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό της ζωής, ένα πραγματικό δώρο που, ωστόσο, θεωρούμε δεδομένο μέχρι –ο μη γένοιτο- η παρουσία του να αμφισβητηθεί κάτω από την απειλή μιας ασθένειας. Και πάλι όμως, πολύ συχνά, μόλις περάσει ο κίνδυνος είμαστε έτοιμοι να ξεχάσουμε πόσο τρομάξαμε, πόσο παρακαλέσαμε μέσα μας να γίνουμε γρήγορα καλά και επιστρέφουμε στις παλιές μας συνήθειες, πολλές από τις οποίες στρέφονται εναντίον μας.

Όλα αυτά είναι πολύ φυσικά από μια άποψη, καθώς ο άνθρωπος δυσκολεύεται να ζει με το μυαλό του στραμμένο στο «κακό». Όμως, η ημέρα αυτή είναι μια εξαιρετική αφορμή για να σκεφτούμε πως, στην πραγματικότητα, όταν μιλάμε για την Υγεία, το αποτέλεσμα μόνο καλό μπορεί να είναι.
Μια Ημέρα αφιερωμένη στην Υγεία, λοιπόν, είναι μια ημέρα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για σκέψη:

Ευκαιρία να αναλογιστούμε την αξία και τη σημασία της, μέσα ίσως και από την ανάμνηση του πώς νιώσαμε την τελευταία φορά που αρρωστήσαμε σοβαρά, εμείς ή ένας δικός μας άνθρωπος.
Ευκαιρία να υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διακόψουμε τις βλαβερές συνήθειες που απειλούν την υγεία μας, όπως είναι το κάπνισμα, η κατάχρηση αλκοόλ, η μη ισορροπημένη διατροφή, η καθιστική ζωή και πολλές άλλες.
Ευκαιρία να δεσμευτούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας καμία δικαιολογία για να αποφεύγει τα συστηματικά τσεκ απ που διασφαλίζουν την καλή υγεία μέσω της πρόληψης.
Ευκαιρία να σκεφτούμε ότι είναι λάθος να κάνουμε το γιατρό του εαυτού μας, να παίρνουμε φάρμακα επειδή έκαναν καλό σε κάποιον άλλον ή να ενημερωνόμαστε από πηγές που θα μπορούσαν να είναι αναξιόπιστες, όπως συμβαίνει συχνά με τις δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.
Ευκαιρία, τέλος, να προσευχηθούμε για όσους νοσούν, για τα παιδιά, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους που δίνουν δύσκολες μάχες και που θα έδιναν πολλά για να ξυπνήσουν αύριο το πρωί έχοντας ξανά καλή Υγεία…