Κοινωνικό έργο και εκδηλώσεις

Κοινωνικό έργο και εκδηλώσεις

Mastos
Η βραβευμένη δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή

H ΑΚΟΣ μεταφέρει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού και στο πεδίο των νέων τεχνολογιών με την βραβευμένη, πρωτοπόρα και δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή Mastos.

Είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή του είδους που ενημερώνει για τον καρκίνο του μαστού, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του, τους επιβαρυντικούς παράγοντες που τον προκαλούν ενώ συστήνει μέτρα προφύλαξης επικεντρώνοντας στην τακτική αυτοεξέταση και στη μαστογραφία.

Η εφαρμογή που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Anadelta, διδάσκει την σωστή τεχνική αυτοεξέτασης του στήθους με απλά βήματα και σύντομο εκπαιδευτικό video. Μέσω της εφαρμογής οι γυναίκες θέτουν υπενθυμίσεις, για τη μηνιαία συνιστώμενη αυτοεξέταση των μαστών τους και τη μαστογραφία τους. Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν όλες οι γυναίκες δωρεάν: http://itunes.apple.com/us/app/mastos/id495883952?ls=1&mt=8

 

Πανηγυρική  εκδήλωση  της  ΑΚΟΣ για τα πεντάχρονά της
5 Φεβρουαρίου 2017   Crowne Plaza Hotel, αίθουσα Σωκράτης

Την πεντάχρονη διαδρομή της γιόρτασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα, με μία μεγάλη εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και  λογοτέχνες.

Η ΑΚΟΣ τίμησε συνοδοιπόρους της, οι οποίοι στήριξαν αφιλοκερδώς τις δράσεις της. Τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Δουκίδη, τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Γεώργιο Χρούσο, το Διευθυντή της Ογκολογικής Μονάδας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών & Πρόεδρο της Ελληνικής – Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών Γιώργο Σαμέλη, τον Πρόεδρο της Ακτινοθεραπευτικής Εταιρίας Γιώργο Πισσάκα, και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΔΚΘΑ Υγεία Βασίλη Πρασσόπουλο.

Τις ευχαριστήριες πλακέτες παρέδωσαν ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη και ο αντιπρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Σπύρος Γκούβαλης.

 

«Η αγάπη τίποτ’ άλλο δεν αξίζει»
Η μουσική ταξίδεψε το μήνυμα της ΑΚΟΣ για την πρόληψη με τους Γιώργο Νταλάρα και Μίλτο Πασχαλίδη
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 Θέατρο Badminton, Αθήνα

Οι νότες της μουσικής ταξίδεψαν την αξία του μηνύματος της πρόληψης της ΑΚΟΣ (www.akoslife.com) στην κατάμεστη κεντρική σκηνή του θεάτρου Badminton, τη Δευ- τέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, σε μία μαγική μουσική βραδιά με πρωταγωνιστές το Γιώργο Νταλάρα και τον Μίλτο Πασχαλίδη, στην εορταστική συναυλία για τα 15 χρόνια της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας με τίτλο «Η αγάπη τίποτ’ άλλο δεν αξίζει» .

H συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.

Η ΑΚΟΣ έστειλε το μήνυμα: «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» και όπως επισήμανε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: «Οδηγός των δράσεων της ΑΚΟΣ είναι πάντα η δύναμη της αγάπης για τον πάσχοντα και τον συνάνθρωπο. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης»

 

αλλαΖΩ – Προσπερνώντας τον καρκίνο Η ΑΚΟΣ διένειμε τα πρώτα Ημερολόγια Αποθεραπείας
Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 Ιωνικό Κέντρο, Πλάκα, Αθήνα

Οι αποθεραπευμένοι, οι ανάγκες τους και η νέα τους ζωή μετά την εμπειρία του καρκί- νου, βρίσκονται στο επίκεντρο της ΑΚΟΣ. Αποθεραπευμένοι και εθελοντές της, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, για να μοιραστούν τα πρώτα «Ημερολόγια Αποθεραπείας», που σχεδίασε και διανέμει δωρεάν η ΑΚΟΣ, για την τακτική και οργανωμένη παρακολούθηση της πορείας της υγείας των αποθεραπευμένων.

«Ημερολόγια Αποθεραπείας» παρέδωσαν σε αποθεραπευμένους, οι Γρηγόρης Βαλ- τινός, Λένα Παπαληγούρα, Νατάσσα Μποφίλιου και Έρρικα Πρεζεράκου ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Ράνια Θρασκιά.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια της Πανελλαδικής Έρευνας, για την πρόληψη του καρκίνου, που διενεργεί η ΑΚΟΣ, ενώ συμμετείχαν και σε βιωματικά εργαστήρια παιγνιδιοθεραπείας.

 

Tango Greco «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου»
Το μήνυμα της ΑΚΟΣ ταξίδεψε με το ρυθμό του τανγκό
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 Θέατρο Badminton, Αθήνα

Τον παγκόσμιο και ερωτικό ρυθμό του τανγκό, επέλεξε η ΑΚΟΣ για να στείλει το μήνυμα της «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Στη μουσική παράσταση Tango Greco, τα Τανγκό Ελλήνων συνθετών από τη δεκαετία του ’30 έως τις μέρες μας, ερμήνευσαν η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Ομάδα βραβευμένων χορευτών της Academia del tango λικνίστηκαν επί σκηνής στο ρυθμό του τανγκό. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς υπέγραψε ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.

 

Good Business is a Healthy Business
18 Φεβρουαρίου 2013 Θέατρο Badminton, Αίθουσα εκδηλώσεων

Έναν πολύτιμο οδηγό τρόπου ζωής και καλών συνηθειών που εξασφαλίζει καλή υγεία και ποιοτική ζωή, χαρτογράφησαν επιστήμονες από το χώρο της υγείας και ειδικοί του ευ ζην, στην Εκδήλωση με τίτλο “Good business is a healthy business” που συνδιοργάνωσαν η ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Manager & Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων) και η ΑΚΟΣ.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης τονίστηκε η αδήριτη ανάγκη η σύγχρονη γυναίκα μάνατζερ ν’ ανακαλύψει το δρόμο που θα της εξασφαλίσει επιτυχή επιχειρηματική δράση, προσωπική ισορροπία και καλή υγεία. Την καλή υγεία εξασφαλίζει η πολυεπίπεδη πρόληψη, που δεν είναι απλά μία λέξη αλλά καθημερινή δράση όπως επισήμανε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη.

 

Πανελλαδική  Εκστρατεία «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα. Πρόληψης έργα»
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012  Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Αθήνα

Με αφετηρία το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ξεκινά η Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ, με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης έργα», η οποία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ανακοινώνει την πραγματοποίηση Ενημερωτικών Εκδηλώσεων με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη περιφέρεια της χώρας.

Γυναίκες και άνδρες κατέκλυσαν το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να μοιραστούν την εμπειρία τους από τον καρκίνο, να ενημερωθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς.

 

Επιστημονικό δίκτυο αλληλεγγύης

Το Επιστημονικό Δίκτυο Αλληλεγγύης της ΑΚΟΣ φέρνει σε επικοινωνία τους γιατρούς της περιφέρειας με τους ειδικούς σε θέματα ογκολογίας γιατρούς, με στόχο την παροχής ουσιαστικής βοήθειας στους ασθενείς με καρκίνο. Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα- Πρόληψης έργα», η ΑΚΟΣ με γνώμονα το αίσθημα της προσφοράς και την δύναμη της αλληλεγγύης, χτίζει δεσμούς και φτιάχνει γέφυρες μεταξύ των επιστημόνων – εθελοντών, οι οποίοι αναγνωρίζουν το έργο της στους τομείς της πρόληψης και της αποθεραπείας του καρκίνου.

Η ΑΚΟΣ ενεργοποιεί και στηρίζει το επιστημονικό προσωπικό της περιφέρειας, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εξειδικευμένους επιστήμονες της ΑΚΟΣ για την παροχή συμβουλών και εκτιμήσεων με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων των ασθενών και την εξοικονόμηση πόρων και δυνάμεων για τους ίδιους και τους συγγενείς τους.

Η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια και η έμπρακτη συμπαράσταση αποτελούν προτεραιότητες για την ΆΚΟΣ, σε μια περίοδο που ο τομέας της υγείας δοκιμάζεται. Το δίκτυο των επιστημόνων της περιφέρειας μαζί με το δίκτυο των εθελοντών μας – που είτε βίωσαν οι ίδιοι την εμπειρία του καρκίνου είτε κάποιο φιλικό ή συγγενικό τους πρόσωπο- είναι η αφετηρία του Κοινωνικού και Επιστημονικού μας Έργου. Με επισκέψεις σε όλη την ελληνική επικράτεια προσπαθούμε να μετουσιώσουμε το μήνυμα της πρόληψης σε ενσυνείδητη πράξη και να προσφέρουμε βοήθεια και ανακούφιση στους ασθενείς με καρκίνο.

Στο γεωγραφικό χάρτη είναι σημειωμένοι οι σταθμοί που επισκεφθήκαμε αλλά και οι νέοι μας προορισμοί.

 

Πανελλαδική  Εκστρατεία «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα. Πρόληψης έργα»

Mastos - Η βραβευμένη δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή

Mastos
Η βραβευμένη δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή

H ΑΚΟΣ μεταφέρει τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού και στο πεδίο των νέων τεχνολογιών με την βραβευμένη, πρωτοπόρα και δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή Mastos.

Είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή του είδους που ενημερώνει για τον καρκίνο του μαστού, τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του, τους επιβαρυντικούς παράγοντες που τον προκαλούν ενώ συστήνει μέτρα προφύλαξης επικεντρώνοντας στην τακτική αυτοεξέταση και στη μαστογραφία.

Η εφαρμογή που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Anadelta, διδάσκει την σωστή τεχνική αυτοεξέτασης του στήθους με απλά βήματα και σύντομο εκπαιδευτικό video. Μέσω της εφαρμογής οι γυναίκες θέτουν υπενθυμίσεις, για τη μηνιαία συνιστώμενη αυτοεξέταση των μαστών τους και τη μαστογραφία τους. Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν όλες οι γυναίκες δωρεάν: http://itunes.apple.com/us/app/mastos/id495883952?ls=1&mt=8

 

Πανηγυρική  εκδήλωση  της  ΑΚΟΣ για τα πεντάχρονά της
5 Φεβρουαρίου 2017   Crowne Plaza Hotel, αίθουσα Σωκράτης

Την πεντάχρονη διαδρομή της γιόρτασε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα, με μία μεγάλη εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες και  λογοτέχνες.

Η ΑΚΟΣ τίμησε συνοδοιπόρους της, οι οποίοι στήριξαν αφιλοκερδώς τις δράσεις της. Τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Δουκίδη, τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Γεώργιο Χρούσο, το Διευθυντή της Ογκολογικής Μονάδας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών & Πρόεδρο της Ελληνικής – Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών Γιώργο Σαμέλη, τον Πρόεδρο της Ακτινοθεραπευτικής Εταιρίας Γιώργο Πισσάκα, και τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΔΚΘΑ Υγεία Βασίλη Πρασσόπουλο.

Τις ευχαριστήριες πλακέτες παρέδωσαν ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη και ο αντιπρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Σπύρος Γκούβαλης.

«Η αγάπη τίποτ’ άλλο δεν αξίζει»

«Η αγάπη τίποτ’ άλλο δεν αξίζει»
Η μουσική ταξίδεψε το μήνυμα της ΑΚΟΣ για την πρόληψη με τους Γιώργο Νταλάρα και Μίλτο Πασχαλίδη
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 Θέατρο Badminton, Αθήνα

Οι νότες της μουσικής ταξίδεψαν την αξία του μηνύματος της πρόληψης της ΑΚΟΣ (www.akoslife.com) στην κατάμεστη κεντρική σκηνή του θεάτρου Badminton, τη Δευ- τέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, σε μία μαγική μουσική βραδιά με πρωταγωνιστές το Γιώργο Νταλάρα και τον Μίλτο Πασχαλίδη, στην εορταστική συναυλία για τα 15 χρόνια της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας με τίτλο «Η αγάπη τίποτ’ άλλο δεν αξίζει» .

H συναυλία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.

Η ΑΚΟΣ έστειλε το μήνυμα: «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» και όπως επισήμανε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: «Οδηγός των δράσεων της ΑΚΟΣ είναι πάντα η δύναμη της αγάπης για τον πάσχοντα και τον συνάνθρωπο. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης»

αλλαΖΩ – Προσπερνώντας τον καρκίνο Η ΑΚΟΣ διένειμε τα πρώτα Ημερολόγια Αποθεραπείας

αλλαΖΩ – Προσπερνώντας τον καρκίνο Η ΑΚΟΣ διένειμε τα πρώτα Ημερολόγια Αποθεραπείας
Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 Ιωνικό Κέντρο, Πλάκα, Αθήνα

Οι αποθεραπευμένοι, οι ανάγκες τους και η νέα τους ζωή μετά την εμπειρία του καρκί- νου, βρίσκονται στο επίκεντρο της ΑΚΟΣ. Αποθεραπευμένοι και εθελοντές της, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, για να μοιραστούν τα πρώτα «Ημερολόγια Αποθεραπείας», που σχεδίασε και διανέμει δωρεάν η ΑΚΟΣ, για την τακτική και οργανωμένη παρακολούθηση της πορείας της υγείας των αποθεραπευμένων.

«Ημερολόγια Αποθεραπείας» παρέδωσαν σε αποθεραπευμένους, οι Γρηγόρης Βαλ- τινός, Λένα Παπαληγούρα, Νατάσσα Μποφίλιου και Έρρικα Πρεζεράκου ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Ράνια Θρασκιά.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια της Πανελλαδικής Έρευνας, για την πρόληψη του καρκίνου, που διενεργεί η ΑΚΟΣ, ενώ συμμετείχαν και σε βιωματικά εργαστήρια παιγνιδιοθεραπείας.

Tango Greco «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου»

Tango Greco «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου»
Το μήνυμα της ΑΚΟΣ ταξίδεψε με το ρυθμό του τανγκό
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 Θέατρο Badminton, Αθήνα

Τον παγκόσμιο και ερωτικό ρυθμό του τανγκό, επέλεξε η ΑΚΟΣ για να στείλει το μήνυμα της «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Στη μουσική παράσταση Tango Greco, τα Τανγκό Ελλήνων συνθετών από τη δεκαετία του ’30 έως τις μέρες μας, ερμήνευσαν η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος. Ομάδα βραβευμένων χορευτών της Academia del tango λικνίστηκαν επί σκηνής στο ρυθμό του τανγκό. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς υπέγραψε ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.

Good Business is a Healthy Business

Good Business is a Healthy Business
18 Φεβρουαρίου 2013 Θέατρο Badminton, Αίθουσα εκδηλώσεων

Έναν πολύτιμο οδηγό τρόπου ζωής και καλών συνηθειών που εξασφαλίζει καλή υγεία και ποιοτική ζωή, χαρτογράφησαν επιστήμονες από το χώρο της υγείας και ειδικοί του ευ ζην, στην Εκδήλωση με τίτλο “Good business is a healthy business” που συνδιοργάνωσαν η ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Manager & Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων) και η ΑΚΟΣ.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης τονίστηκε η αδήριτη ανάγκη η σύγχρονη γυναίκα μάνατζερ ν’ ανακαλύψει το δρόμο που θα της εξασφαλίσει επιτυχή επιχειρηματική δράση, προσωπική ισορροπία και καλή υγεία. Την καλή υγεία εξασφαλίζει η πολυεπίπεδη πρόληψη, που δεν είναι απλά μία λέξη αλλά καθημερινή δράση όπως επισήμανε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη.

Πανελλαδική Εκστρατεία «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα. Πρόληψης έργα»

Πανελλαδική  Εκστρατεία «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα. Πρόληψης έργα»
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012  Βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Αθήνα

Με αφετηρία το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ξεκινά η Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ, με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης έργα», η οποία αναδεικνύει τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ανακοινώνει την πραγματοποίηση Ενημερωτικών Εκδηλώσεων με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη περιφέρεια της χώρας.

Γυναίκες και άνδρες κατέκλυσαν το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να μοιραστούν την εμπειρία τους από τον καρκίνο, να ενημερωθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς.

Επιστημονικό δίκτυο αλληλεγγύης

Επιστημονικό δίκτυο αλληλεγγύης

Το Επιστημονικό Δίκτυο Αλληλεγγύης της ΑΚΟΣ φέρνει σε επικοινωνία τους γιατρούς της περιφέρειας με τους ειδικούς σε θέματα ογκολογίας γιατρούς, με στόχο την παροχής ουσιαστικής βοήθειας στους ασθενείς με καρκίνο. Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα- Πρόληψης έργα», η ΑΚΟΣ με γνώμονα το αίσθημα της προσφοράς και την δύναμη της αλληλεγγύης, χτίζει δεσμούς και φτιάχνει γέφυρες μεταξύ των επιστημόνων – εθελοντών, οι οποίοι αναγνωρίζουν το έργο της στους τομείς της πρόληψης και της αποθεραπείας του καρκίνου.

Η ΑΚΟΣ ενεργοποιεί και στηρίζει το επιστημονικό προσωπικό της περιφέρειας, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εξειδικευμένους επιστήμονες της ΑΚΟΣ για την παροχή συμβουλών και εκτιμήσεων με στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων των ασθενών και την εξοικονόμηση πόρων και δυνάμεων για τους ίδιους και τους συγγενείς τους.

Η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια και η έμπρακτη συμπαράσταση αποτελούν προτεραιότητες για την ΆΚΟΣ, σε μια περίοδο που ο τομέας της υγείας δοκιμάζεται. Το δίκτυο των επιστημόνων της περιφέρειας μαζί με το δίκτυο των εθελοντών μας – που είτε βίωσαν οι ίδιοι την εμπειρία του καρκίνου είτε κάποιο φιλικό ή συγγενικό τους πρόσωπο- είναι η αφετηρία του Κοινωνικού και Επιστημονικού μας Έργου. Με επισκέψεις σε όλη την ελληνική επικράτεια προσπαθούμε να μετουσιώσουμε το μήνυμα της πρόληψης σε ενσυνείδητη πράξη και να προσφέρουμε βοήθεια και ανακούφιση στους ασθενείς με καρκίνο.

Στο γεωγραφικό χάρτη είναι σημειωμένοι οι σταθμοί που επισκεφθήκαμε αλλά και οι νέοι μας προορισμοί.

 

Πανελλαδική  Εκστρατεία «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα. Πρόληψης έργα»

ginaikes-2021

Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΑΚΟΣ με τίτλο «Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής», Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

«Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής», ήταν ο τίτλος διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας.
Τέσσερις  γυναίκες επιστήμονες, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και να ενημερώσουν για δύο ασθένειες «μάστιγες» της εποχής: τον καρκίνο του μαστού και τον HPV, τη «σιωπηλή απειλή» που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τον λόγο πήραν στο διαδικτυακό βήμα, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, η Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού & Ιδρυτική Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού Δρ. Αθηνά Βούρτση και η MD, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, MSc MBA E&B Uni Athens Ιωάννα Τσιαούση.
Ηγερίες στο παιχνίδι της ζωής είναι γυναίκες, που μάς εμπνέουν με το πείσμα, το όραμα και το θάρρος τους. Μία από αυτές τις γυναίκες, τίμησε η ΑΚΟΣ. Την αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη, η οποία κατέκτησε τις υψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ορειβάτης – ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες-  που κατόρθωσε να κατακτήσει δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων, σε μία μόνο αποστολή
Αφιλοκερδείς συνοδοιπόροι της ΑΚΟΣ, οι ηθοποιοί, Ιωάννης Παπαζήσης, Βάνα Πεφάνη και Γιάννης Στάνκογλου οι οποίοι απέδωσαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων για τη γυναίκα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος.
Όπως επισήμανε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: « Στο παιχνίδι της ζωής σήμερα, η γυναίκα έχει σύμμαχό της την πρόληψη. Η Μαστογραφία το Τεστ ΠΑΠ και το εμβόλιο για τον HPV, τη θωρακίζουν ώστε να δώσει τη μάχη της, υγιής και απερίσπαστη. Η θεραπεία των προκαρκινικών σταδίων, συνήθως οδηγεί σε πλήρη ίαση,  είναι απλή, ασφαλής και  συχνά μη ακρωτηριαστική. Το μήνυμα της πρόληψης πρέπει να διαδοθεί, διότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό των Ελληνίδων υποβάλλεται κάθε χρόνο σε προληπτικό έλεγχο…»
Την εκδήλωση της ΑΚΟΣ, πλαισίωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Γυναίκες μέσα από τον… ιατρικό φακό», με τη συμμετοχή γιατρών, ερασιτεχνών φωτογράφων, των οποίων η φωτογραφική ματιά, αιχμαλώτισε στιγμές της γυναικείας καθημερινότητας.
Ο Σκωτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον συνήθιζε να λέει ότι “Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο”.  Ο καλός παίκτης όμως, πρώτα διασφαλίζει την υγεία του.

Αφίσα – Πρόγραμμα – Δελτίο Τύπου – Φωτογραφίες – Βίντεο