2019

Η ΑΚΟΣ  γιόρτασε τον Movember, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Εκπρόσωποι του Πολιτισμού, της Τέχνης και του Αθλητισμού,  γιόρτασαν με την ΑΚΟΣ τον Movember, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους άνδρες σε θέματα πρόληψης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα. Προστιθέμενη αξία στο μήνυμα της αξίας της πρόληψης στον καρκίνο χάρισαν οι προσωπικές μαρτυρίες όσων συμμετείχαν. Ανάμεσά τους, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου και  ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, οι οποίοι και  απέδωσαν λογοτεχνικά κείμενα στο πνεύμα της ημέρας. Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, εμπνεύσθηκαν από το παγκόσμιο κίνημα του Movember και σκίτσα τους  πλαισίωσαν την εκδήλωση. Συμμετείχαν οι σκιτσογράφοι Δημήτρης Γεωργοπάλης, Γιάννης Δερμεντζόγλου, Πέτρος Ζερβός, Μιχάλης Κουντούρης, Παναγιώτης Μήλας, Soter Tas ( Σωτήρης Τασόπουλος), Ηλίας Ταμπακέας και Μαρία Τζαμπούρα. Στην  ψευδαίσθηση του «άτρωτου» που διατρέχει Ένοπλες Δυνάμεις και  αθλητές, εστίασαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Μιχάλης Κυρίτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.  Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν και η κάτοχος Παγκοσμίου και Πανευρωπαϊκών Μεταλλίων στο καράτε και πρέσβειρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 Τζωρτζίνα Ξένου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός.  Σε video, ο stand up comedien Λάμπρος Φισφής, σχολίασε με τον ιδιαίτερο τρόπο του, τις ανδρικές συνήθειες.
Εικαστικά – Προσκεκλημένοι

2018

Γενικό Επιτελείο Στρατού & ΑΚΟΣ Γιόρτασαν τον Movember στην Κω, Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, Κως  

Το  παγκόσμιο κίνημα του  Movember – συνδυασμός της λέξης μουστάκι ( moustache)  και Νοέμβριος (November) –  απλώνει χρόνο με το χρόνο τις ρίζες του, με τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι , ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους.  Το Γενικό Επιτελείο Στρατού και  η ΑΚΟΣ γιόρτασαν τον Movember με μία επιστημονική εκδήλωση, με την οποία κάλεσαν τους άνδρες να θέσουν ως προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας τους, εγκαταλείποντας τις βλαβερές συνήθειες και υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.  Η εκδήλωση έλαβε  χώρα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω. Ομιλητές στην επιστημονική εκδήλωση ήταν η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος/  Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ – Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής, ο Δρ Σπυρίδων Γκούβαλης, Χειρουργός Ουρολόγος και η Δρ. Θεμελίνα Καλδέρη, Αιματολόγος.