Η ΑΚΟΣ στηρίζει τον Movember

Η πρόληψη της σωματικής και ψυχικής υγείας των αντρών

Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΚΟΣ  γιόρτασε τον Movember

Εκπρόσωποι του Πολιτισμού, της Τέχνης και του Αθλητισμού,  γιόρτασαν με την ΑΚΟΣ τον Movember, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους άνδρες σε θέματα πρόληψης. Η εκδήλωση έλαβε χώρα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα. Προστιθέμενη αξία στο μήνυμα της αξίας της πρόληψης στον καρκίνο χάρισαν οι προσωπικές μαρτυρίες όσων συμμετείχαν. Ανάμεσά τους, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου και  ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, οι οποίοι και  απέδωσαν λογοτεχνικά κείμενα στο πνεύμα της ημέρας. Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων, εμπνεύσθηκαν από το παγκόσμιο κίνημα του Movember και σκίτσα τους  πλαισίωσαν την εκδήλωση. Συμμετείχαν οι σκιτσογράφοι Δημήτρης Γεωργοπάλης, Γιάννης Δερμεντζόγλου, Πέτρος Ζερβός, Μιχάλης Κουντούρης, Παναγιώτης Μήλας, Soter Tas ( Σωτήρης Τασόπουλος), Ηλίας Ταμπακέας και Μαρία Τζαμπούρα. Στην  ψευδαίσθηση του «άτρωτου» που διατρέχει Ένοπλες Δυνάμεις και  αθλητές, εστίασαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Μιχάλης Κυρίτσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.  Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν και η κάτοχος Παγκοσμίου και Πανευρωπαϊκών Μεταλλίων στο καράτε και πρέσβειρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 Τζωρτζίνα Ξένου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός.  Σε video, ο stand up comedien Λάμπρος Φισφής, σχολίασε με τον ιδιαίτερο τρόπο του, τις ανδρικές συνήθειες.

Δελτίο Τύπου – Εικαστικά –Προσκεκλημένοι – Δελτίο Τύπου (after) – Φωτογραφίες
Videos
Δρ Δέσποινα Κατσώχη Movember ένα κίνημα… γένους αρσενικού
Αλκιβιάδης Στεφανής – Παναγιώτης Μήλας – Μιχάλης Κυρίτσης  –Γεώργιος Πισσάκας
Κωνσταντίνος Ντούμας – Αλέξανδρος Ζιόπουλος
Δημήτρης Τάρλοου – Χρήστος Λούλης – Λάμπρος Φισφής

Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, Κως

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Γενικό Επιτελείο Στρατού & ΑΚΟΣ Γιόρτασαν τον Movember στην Κω

Το παγκόσμιο κίνημα του Movember – συνδυασμός της λέξης μουστάκι (moustache) και Νοέμβριος (November) – απλώνει χρόνο με το χρόνο τις ρίζες του, με τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι, ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού και  η ΑΚΟΣ γιόρτασαν τον Movember με μία επιστημονική εκδήλωση, με την οποία κάλεσαν τους άνδρες να θέσουν ως προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας τους, εγκαταλείποντας τις βλαβερές συνήθειες και υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Η εκδήλωση έλαβε  χώρα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω. Ομιλητές στην επιστημονική εκδήλωση ήταν η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ο Δρ Σπυρίδων Γκούβαλης, Χειρουργός-Ουρολόγος και η Δρ. Θεμελίνα Καλδέρη, Αιματολόγος.

Δελτίο Τύπου – Αφίσα – Πρόσκληση – Φωτογραφίες

Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών, Αθήνα

12 Νοεμβρίου 2018

Γενικό Επιτελείο Στρατού & ΑΚΟΣ Γιόρτασαν τον Movember

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού και  η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ γιόρτασαν τον Movember,  με μία εκδήλωση η οποία κάλεσε τους άνδρες να εγκαταλείψουν τις βλαβερές συνήθειες και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 18.00 στη Λέσχη Αξιωματικών Αθηνών (Ρηγίλλης 1). Το  παγκόσμιο κίνημα του  Movember – συνδυασμός της λέξης μουστάκι ( moustache)  και Νοέμβριος (November) –  απλώνει χρόνο με το χρόνο τις ρίζες του, με τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι, ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους. Στην  παγκόσμια εξάπλωση  του Movember συμβάλλουν και οι  Mo Sistas, γυναίκες  ευαισθητοποιημένες σε ζητήματα υγείας, γιατί η πρόληψη αφορά και τα δύο φύλα! Η επιστημονική εκδήλωση εντάσσεται στις κοινές δράσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «ΑΚΟΣ: θεραπεία σώματος και ψυχής» που προβλέπει  Συμφωνητικό Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης που υπέγραψαν. Ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό ενώ η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σύστησε στο κοινό το κίνημα του Movember. Ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Σπύρος Γκούβαλης καθόρισε τα βήματα που εξασφαλίζουν την υγεία του προστάτη ενώ ο πνευμονολόγος Βασίλης Σκούρας ανέπτυξε τις αρετές της σωστής αναπνοής στην υγεία μας.   Την εκδήλωση παρουσίασε  η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη. Λογοτεχνικά αποσπάσματα που αναδείκνυαν την αξία της ζωής διάβασαν οι ηθοποιοί Νίκος Κουρής, Ορέστης Τζιόβας και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Φωτογραφίες

Δημαρχείο Παπάγου/Χολαργού, αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΚΟΣ γιόρτασε τον Movember

Η ΑΚΟΣ γιόρτασε και φέτος τον Movember με συνοδοιπόρους την Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς και τον επικεφαλής της Δρ. Κωνσταντίνο Ντούμα και τον κοινωνικά ευαίσθητο Δήμο Παπάγου Χολαργού. Το παγκόσμιο κίνημα του Movember – συνδυασμός της λέξης μουστάκι (moustache) και Νοέμβριος (November) – καλεί τους άνδρες να αφήνουν μουστάκι, ως υπενθύμιση του ότι η πρόληψη για την καταπολέμηση του καρκίνου, αφορά και τους ίδιους και όχι μόνο τις συντρόφους τους.
Η ενημερωτική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δημαρχείου Παπάγου Χολαργού, κάλεσε τους άνδρες να πούνε ναι στην πρόληψη, να εγκαταλείψουν τις βλαβερές συνήθειες και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του συλλόγου «Προασπίζω», το νέο όχημα των ασθενών με καρκίνο του προστάτη προκειμένου να λειτουργήσουν πλέον συλλογικά και να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, πλαισιωμένοι από αποθεραπευμένους της νόσου, την οικογένεια, τους φίλους τους, το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όσους είναι ευαισθητοποιημένοι.

Δελτίο Τύπου  Φωτογραφίες

Δημαρχείο Ελευσίνας

22 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΚΟΣ με τον Movember στην Ελευσίνα
Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάδειξη της πρόληψης στους άνδρες

Η ΑΚΟΣ με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στην καταπολέμηση του καρκίνου και στους άνδρες- στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος του Movember- διοργάνωσε στην Ελευσίνα ενημερωτική εκδήλωση με την οποία σάλπισε την αναγκαιότητα το «ισχυρό» φύλο να θέσει ως προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας του, εγκαταλείποντας βλαβερές συνήθειες και υιοθετώντας έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων οι οποίοι απευθύνθηκαν σε μία κατάμεστη αίθουσα, για να ακολουθήσει στο τέλος των τοποθετήσεών τους διάλογος με το κοινό. Συνοδοιπόροι της ΑΚΟΣ στον εορτασμό του παγκόσμιου κινήματος του Movember ήταν η Ουρολογική Κλινική του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς και ο επικεφαλής της Δρ. Κωνσταντίνος Ντούμα και ο κοινωνικά ευαίσθητος Δήμος Ελευσίνας.
Να σημειωθεί ότι καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος των ανδρών στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου τους από νεοπλασίες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ωστόσο η έγκυρη διάγνωση του διασφαλίζει την ολοκληρωτική θεραπεία του.

Δήμος Περιστερίου

2 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΚΟΣ & o Δήμος Περιστερίου γιορτάζουν τον Movember
Ένα κίνημα γένους… αρσενικού που λέει Ναι στην πρόληψη!