Η μοναδική ελληνική συμμετοχή για φέτος στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition είναι αυτή της ογκολόγου-ακτινοθεραπεύτριας, Ιδρύτριας και Προέδρου της ΑΚΟΣ, Δρ Δέσποινας Κατσώχη.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για χρόνο από την εταιρεία ιατρικών προϊόντων Medline, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Καλεί κάθε χρόνο τους επαγγελματίες υγείας να φωτογραφίσουν και να φωτογραφηθούν με σύμβολο ένα ροζ χειρουργικό γάντι και να διαγωνιστούν διαδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης.
Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους λαμβάνουν και χρηματικό έπαθλο με τη μορφή δωρεάς για σύλλογο/ ΜΚΟ/ ίδρυμα/ οργάνωση της επιλογής τους.
Η ελληνική συμμετοχή αντιπροσωπεύει τον ογκολογικό ασθενή που αντιστέκεται, σπρώχνει τα εμπόδια, πατάει γερά στο έδαφος και αντιμετωπίζει το μέλλον με πίστη και αισιοδοξία.
Μπορείτε να ψηφίσετε την ελληνική συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ

https://www.facebook.com/PinkGlovePhoto/photos/a.2265563060123971/2265563746790569/?type=3&theater

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της ΑΚΟΣ κυρία Δέσποινα Κατσώχη, “Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο. H άποψη ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία βρίσκει στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού την καλύτερη εφαρμογή της. Η πρώιμη ανίχνευση του συμβάλει στην επιβίωση της ασθενούς, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της. Ο καρκίνος μαστού είναι περίπτωση καρκίνου με τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση που επιτυγχάνεται μέσω της αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης”.
Λίγα λόγια για την ΑΚΟΣ 
Η ΑΚΟΣ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία αποτελείται από επιστήμονες υγείας, εθελοντές, αποθεραπευμένους και απλούς πολίτες, με στόχο την πρόληψη του καρκίνου και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στους αποθεραπευμένους της νόσου.