Αγαπητοί,
Σας καλώ στην εκδήλωση της ΑΚΟΣ με τίτλο «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής» που θα λάβει χώρα στις 3 Ιουνίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Crown Plaza, στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της θα εκτεθούν έργα ογκολογικών ασθενών αλλά και αποθεραπευμένων από τον καρκίνο, από τους οποίους ζητήσαμε να εκφράσουν μέσα από σκίτσα τους τα συναισθήματα τους, για το πώς βίωσαν την περιπέτειά τους με τον καρκίνο. Τα έργα τους θα πλαισιώσουν φωτογραφικά έργα γιατρών/ερασιτεχνών φωτογράφων, οι οποίοι μέσα από φωτογραφικές «ιστορίες ψυχής και ρόλους», μιλούν για τη ζωή και την κατά μέτωπο μάχη με τον καρκίνο.
Η μάχη με τον καρκίνο είναι καθημερινή και οι νίκες πολλές. Είναι μία διαδρομή που πολλοί ασθενείς εκμεταλλεύονται δημιουργικά, επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες της ζωής τους. Είναι μία διαδικασία που παίρνει όμως νόημα μέσα από το «εμείς». Ελάτε λοιπόν να αποτελέσετε ψηφίδα της πολύχρωμης παρέας μας. Ελάτε να μιλήσουμε για τη ζωή και τη μάχη με τον καρκίνο. Ελάτε, να εκφράσουμε τις μύχιες σκέψεις μας μέσα από την Τέχνη και να επικοινωνήσουμε βαθιά, πέρα από τους περιορισμούς που θέτει η λεκτική
επικοινωνία. Η γόνιμη αλληλεπίδραση των ασθενών και των θεραπευτών τους, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα σε ατμόσφαιρα ασφάλειας και αποδοχής.

Όταν η Τέχνη θεραπεύει, η θεραπεία γίνεται Τέχνη!

Με εκτίμηση
Δέσποινα Κατσώχη
Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής- Πρόεδρος ΑΚΟΣ