Αν διαχειριστούμε σωστά τις ημέρες των γιορτών, η υγεία μας θα βγει κερδισμένη! Η έκφραση των συναισθημάτων μας αποτελεί την καλύτερη συνταγή ψυχικής υγείας και οι γιορτές μας φέρνουν πιο κοντά με όσους αγαπάμε. Γέλιο, διασκέδαση, ανταλλαγή δώρων: είναι το τρίπτυχο που μας θωρακίζει ψυχικά και πνευματικά!

Η αγάπη που εισπράττουμε και δίνουμε, μειώνει την πίεση και τον πόνο, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ισχυροποιεί τον αυτοσεβασμό μας. Κάθε τι που μας βγάζει από τη ρουτίνα και προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, των «ορμονών της χαράς». Μην ξεχνάμε ότι η καλή ψυχολογία αποτελεί το σημαντικότερο όπλο απέναντι σε κάθε ασθένεια καθώς συντελεί στην ταχεία ανάρρωση του ασθενούς.
Μόνο κερδισμένοι θα βγούμε αν αφεθούμε στη μαγεία των γιορτών, χαλαρώσουμε, αποδιώξουμε τις αρνητικές σκέψεις και απολαύσουμε τη χαρά που δίνει η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Αρκεί να μην πέσουμε στην παγίδα των υψηλών προσδοκιών, απόρροια του καταναλωτικού τρόπου ζωής των τελευταίων δεκαετιών. Αν εξαρτήσουμε την καλή μας διάθεση από υλικά αγαθά τότε κινδυνεύουμε από αισθήματα ματαίωσης που βλάπτουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα. Χαρίζοντας προσοχή και ποιοτικό χρόνο στους ανθρώπους μας, θα βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και θα ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μας. Όσο πιο κοινωνικοποιημένοι είναι οι άνθρωποι τόσο πιο υγιής είναι ο εγκέφαλος τους, έχουν αποδείξει επιστημονικές έρευνες. Την αυτοεκτίμηση μας ενισχύουν και οι «καλές πράξεις» που συνοδοιπορούν με το κλίμα των ημερών. Μία τέτοια επιλογή θα μπορούσε μάλιστα ν’ αποτελέσουν μέρος του ελεύθερου χρόνου μας και την υπόλοιπη χρονιά. Όλο και κάποια οργάνωση και το έργο της πληρούν τις προϋποθέσεις για να αφιερώσετε χρόνο και συναίσθημα!