Όπως τα πάντα στη φύση, έτσι και ο οργανισμός μας υπόκειται στο νόμο της φθοράς. Γεννιόμαστε, ωριμάζουμε και γερνάμε. Σε αυτήν την πορεία, η συμπεριφορά μας είναι καθοριστική στο να τεθούν αναχώματα που θα καθυστερήσουν αυτήν τη διαδικασία ή τουλάχιστον θα την κάνουν να εξελιχθεί ομαλά. Είναι στο χέρι μας να προσφέρουμε στον οργανισμό μας, τα εφόδια που θα του επιτρέψουν να έχει μία πορεία, με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου
Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου, σημαίνει ότι αποβάλω βλαβερές συνήθειες και υιοθετώ έναν τρόπο ζωής που σέβεται τον οργανισμό μου και τις ανάγκες του. Η πρωτογενής πρόληψη δεν είναι μια λέξη, είναι καθημερινή δράση και μάλιστα, ενσυνείδητη δράση, μια καθημερινή πράξη.
– Εμείς επιλέγουμε την τροφή, την ενυδάτωση, τις καλές και κακές συνήθειες μας, τον τρόπο ζωής μας. Με τη στάση μας, οικοδομούμε την κοσμοθεωρία μας.
– Ας μην επιτρέψουμε στη βολή μας, να μας οδηγήσει σε μία ζωή καθιστική που μόνο προβλήματα γεννά στον οργανισμό. Χρησιμοποιούμε τα δημόσια μέσα μεταφοράς και κατεβαίνουμε μία και δύο στάσεις πριν τον προορισμό μας για να περπατήσουμε .
– Δεν αφήνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε να μας πανικοβάλλουν. Για ήρεμη σκέψη και καθαρό μυαλό αφιερώνουμε καθημερινά λίγο χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό μας.
– Ας προστατεύσουμε τον εαυτό μας από όσους με τον αρνητισμό τους χαμηλώνουν τις άμυνες μας και βλάπτουν την υγεία μας . Η καλή μας ψυχολογία διευκολύνει την καθημερινότητα μας και την επίτευξη των στόχων μας αλλά και ενισχύει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό μας.
– Ας επικοινωνήσουμε με τις πραγματικές ανάγκες και τα θέλω μας με στόχο την εσωτερική ισορροπία και αρμονία.
– Επιλέγουμε δραστηριότητες που μας προκαλούν ευχαρίστηση και δημιουργούμε ελεύθερο χρόνο για να αφιερωθούμε σε αυτές.

Συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ζωής

– Τα κλιματιστικά προκαλούν ελλιπή ενυδάτωση. Ανοίγουμε λοιπόν τα παράθυρα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να οξυγονώνεται ο χώρος.
– Το σώμα μας πρέπει να έχει σωστή οριζόντια στάση μπροστά στον υπολογιστή. Κάθε μισή ώρα περίπου κάνουμε ένα διάλειμμα και κινούμαστε μέσα στο χώρο.
– Χρησιμοποιούμε κολλύριο για τα μάτια και δεν παραλείπουμε να τα ανοιγοκλείνουμε.
– Ελέγχουμε τα βάρος μας, προσέχουμε τη διατροφή μας και ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, πίνοντας καθημερινά άφθονο νερό.
– Παίρνουμε στο γραφείο μαγειρεμένο φαγητό από το σπίτι ή σαλάτες. Τα έτοιμα γεύματα περιέχουν αλάτι και λιπαρά.
– Αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση καφέ και αλκοόλ.
– Όχι στο κάπνισμα.
Αν χαρίσουμε στον εαυτό μας χρόνο και προσοχή, το βέβαιο είναι ότι θα μας ανταμείψει χαρίζοντας μας υγεία, αντοχή και νηφαλιότητα.