Δεν είναι μόνο το εμβόλιο και τα μέτρα προφύλαξης που θα συμβάλουν στο να περάσουμε έναν ήρεμο χειμώνα. Και η διατροφή παίζει τον δικό της ρόλο!

Να τί να κάνετε:

– Ενισχύστε τον οργανισμό με βιταμίνη D, που βοηθά στην πρόληψη των κρυολογημάτων και της γρίπης. Χρήσιμο είναι και κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D3.

– Αν δυσκολεύεστε να αναρρώσετε από βαρύ κρύωμα, ίσως δεν έχετε αρκετή βιταμίνης C, ισχυρό «φάρμακο» για το κοινό κρυολόγημα. Καταναλώστε χυμό λεμονιού, αναμεμιγμένο με νερό. Τα οφέλη του υπερβαίνουν αυτά της φυσικής βιταμίνης C γιατί τα λεμόνια βοηθούν στον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος, άρα καταπολεμούν τα κρυολογήματα.

– Η Οργανική εχινάκεια είναι ένα βότανο που ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρή αντιική και αντιβακτηριακή δράση.

– Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μειώνει την ένταση και τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά 50%. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές ψευδαργύρου είναι το κρέας και τα πουλερικά, τα καβούρια, ο αστακός, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα.

– Γνωστό φυσικό θεραπευτικό, είναι το μηλόξυδο, που βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες και καταπολεμά τα μικρόβια.

– Το ριγανέλαιο, είναι ισχυρό συστατικό με αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση, που ανακουφίζει από τη συμφόρηση και τη φλεγμονή.