Η κολύμβηση μας κάνει να νοιώθουμε γεμάτοι ενέργεια.

Μέσα το νερό, το μυαλό μας χαλαρώνει, επικεντρώνεται στη διαδρομή και στον ρυθμό που αποκτούμε, κι έτσι δημιουργείται ένας είδος διαλογισμού που χαρίζει αίσθηση ευεξίας και ευημερίας. Η επαφή με το νερό βελτιώνει τη διάθεσή μας όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι ή λυπημένοι.

Με το κολύμπι αντιμετωπίζουμε καλύτερα τις καταστάσεις που προκαλούν άγχος και κατά συνέπεια καταπολεμούμε το άγχος το οποίο αποτελεί πηγή πολλών ασθενειών. Αυτή η ευεργετική συνήθεια έχει παρατηρηθεί ότι δρα αποτελεσματικά και ενάντια στην κατάθλιψη ενώ μέσω της βελτίωσης της φυσικής και ψυχολογικής μας κατάστασης, ενισχύουμε και την αυτοπεποίθηση μας, κάτι πολύτιμο κυρίως στα νέα άτομα.

Υπό προϋποθέσεις, η κολύμβηση ενισχύει την κοινωνικότητα μας, καθώς τα κολυμβητήρια και οι παραλίες αποτελούν χώρους συγκέντρωσης. Το να κολυμπάμε ή να παίζουμε παιχνίδια στη θάλασσα με τους φίλους, την οικογένεια ή τα παιδιά μας, μας βοηθά να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους. Τέλος, η κολύμβηση καταπολεμά τον φόβο του νερού από τον οποίο διακατέχονται πολλά παιδιά και ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε φοβία, σε μεγαλύτερες ηλικίες.