Όταν αποφάσισα να ξεκινήσουμε με την ΑΚΟΣ τη διενέργεια ερευνών για τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των ενηλίκων στη χώρα μας –υγιών και ασθενών- σε σημαντικά θέματα υγείας, είχα υπόψη μου ότι ήταν ελάχιστα τα στοιχεία που αφορούν εμάς τους Έλληνες. Στα συνέδρια στα οποία συμμετείχα όλα αυτά τα χρόνια, έγκριτοι συνάδελφοι αναγκάζονταν να τοποθετούνται σε μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα, βασιζόμενοι σε Ευρωπαϊκές ή αμερικανικές έρευνες. Έκρινα ότι αυτό θα έπρεπε να αλλάξει και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε στην ΑΚΟΣ.

Σκεφθείτε λοιπόν τη χαρά και την ικανοποίηση που αισθάνθηκα όταν παρουσίασα την έρευνα που κάναμε στην ΑΚΟΣ για τις διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές μας, στο πλαίσιο του 9ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, που έγινε στην Καλαμάτα από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

Ήταν μία σημαντική και ενδιαφέρουσα επιστημονική διοργάνωση στην οποία όλοι συμφωνήσαμε ότι η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και διατροφής συμβάλει στην μακροζωία.

Αρκεί το μήνυμα από «είδηση» να γίνει… συνείδηση!