Υπάρχουν συμπτώματα που μπορεί εν πρώτοις να μην είναι ανησυχητικά ωστόσο μαρτυρούν καταστάσεις για τις οποίες δεν πρέπει να αδιαφορήσετε!

Δεν υπάρχουν τρίχες πάνω στα δάχτυλα: μάλλον δεν έχετε επαρκείς ποσότητες αίματος στις πατούσες ώστε να τραφεί ο θύλακας. Με λίγα λόγια, κακή κυκλοφορία του αίματος.

Παθαίνω κράμπες: Μάλλον δεν πίνετε αρκετό νερό και δεν τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Μπορεί να έχετε έλλειψη καλίου, μαγνησίου ή ασβεστίου.

Αυτή η πληγή γιατί δεν κλείνει; Από το να αναρωτιέστε, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό γιατί οι ανεπούλωτες πληγές αποτελούν μία από τις συχνότερες ενδείξεις για το διαβήτη ή ακόμη χειρότερα για καρκίνο στο δέρμα.

Οίδημα στο μεγάλο δάχτυλο: επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό γιατί το σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε ουρική αρθρίτιδα, φλεγμονώδη αρθρίτιδα, μια λοίμωξη ή έναν τραυματισμό.

Τα πόδια μου είναι μονίμως παγωμένα: και μάλλον έχετε υποθυρεοειδισμό, διαταραχή του θυρεοειδούς, που εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και με τριχόπτωση, κόπωση, αδικαιολόγητη αύξηση του βάρους και την κατάθλιψη. Κάντε μία απλή αιματολογική εξέταση!

Έχω φαγούρα στις φτέρνες και η επιδερμίδα ξεφλουδίζει: οφείλεται σε λοίμωξη από μύκητα. Φροντίστε να διατηρείτε διαρκώς τα πόδια σας δροσερά και στεγνά και να ακολουθήσετε σχετική αγωγή με ειδικές κρέμες για να ξεφορτωθείτε τον μύκητα.

Γενική συμβουλή: Ελέγχουμε τακτικά τα πόδια μας, ακόμη και ανάμεσα στα δάχτυλα. Η πρόληψη σώζει!