Πείτε ναι σε αντίδια, αγγούρι, αρακά, βλήτα, κολοκυθάκια, μαρούλι, παντζάρι, ραδίκια, ραπανάκια, σέσκουλο, σπανάκι, σπαράγγια, φασολάκια, μανιτάρια και φρέσκα κρεμμυδάκια. Μαγειρέψτε τα όσο πρέπει για να μην χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά και μην αμελήσετε να τα πλύνετε σχολαστικά, για να ξεφορτωθείτε τα φυτοφάρμακα και τις κάθε λογής τοξίνες. Πείτε ναι στην κατανάλωση φυσικών τροφών με την μικρότερη δυνατή επεξεργασία. Πείτε ανεπιφύλακτα ναι στα προϊόντα εποχής.

Να δύο παραδείγματα:

Ας καλωσορίσουμε στην κουζίνα μας τα λαχανικά της εποχής που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και επιβαρύνουν με ελάχιστες θερμίδες.

Φασολάκια: Με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (90%) και βιταμίνες Α, Β και C. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, διαιτητικών ινών και μαγγανίου, πολύ καλή πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, αλλά και μαγνησίου, ασβεστίου και φωσφόρου. Να μην παραλείψω τα αντιοξειδωτικά καροτενοειδή, β – καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.
Αρακάς: Περιέχει κάλιο, φώσφορο ( για καλή λειτουργία καρδιάς και νευρικού συστήματος), καροτίνη και φυτικές ίνες. Οι αντιοξειδωτικές φλαβόνες του, προστατεύουν τα κύτταρα από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, καταπολεμούν τις φλεγμονές, ελαττώνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων και βοηθούν στην εξουδετέρωση ιών και καρκινογόνων ουσιών.