Στις 8 Μαρτίου οι γυναίκες λένε ΝΑΙ στην πρόληψη!

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έρχεται να μας θυμίσει κάθε χρόνο στις 8 Μάρτη, την πολυδαίδαλη και συχνά επώδυνη διαδρομή της στο χρόνο και τον αγώνα της, να κατακτήσει την πολυπόθητη ισοτιμία και ισονομία, η οποία βέβαια στις μέρες μας την έχει οδηγήσει σε ένα σπριντ πολλαπλών ρόλων και υψηλών απαιτήσεων.
Πολύτιμος σύμμαχος της γυναίκας σε αυτόν τον αγώνα δρόμου είναι αναμφίβολα η υγεία της, γι’ αυτό και η ΑΚΟΣ την καλεί να είναι συνεπής στις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις της.
Η σύγχρονη γυναίκα οφείλει να εντάξει μέσα στις προτεραιότητες της το ετήσιο check up της, ως το δικό της δώρο ζωής στους ανθρώπους που αγαπά αλλά και στην ίδια.
Ο καρκίνος του μαστού αν και αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο, έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες ίασης εάν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση που επιτυγχάνεται μέσω της αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης. Ο τακτικός μαστογραφικός έλεγχος σώζει στη δεκαετία τη ζωή μιας γυναίκας από τις 400 που παρακολουθούνται.
Αρκεί να μην το ξεχνάμε! H εφαρμογή Mastos, με την υπογραφή της Προέδρου της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινας Κατσώχη, είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή του είδους, που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τις Ελληνίδες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο:
Όμως και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται και θεραπεύεται αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Όλες οι γυναίκες, με την έναρξη των ερωτικών τους επαφών, συνιστάται να κάνουν κάθε χρόνο Pap-test, εξέταση απλή και χαμηλού κόστους. Και βέβαια η επίσκεψη στον γυναικολόγο δύο φορές το χρόνο είναι απαραίτητη!

Η πρόληψη είναι πολιτισμός, ιερό καθήκον και ενσυνείδητη πράξη.

Την Ημέρα της Γυναίκας λέμε ΝΑΙ στην πρόληψη!