Η φλόγα της καρδιάς των εθελοντών γεννά την ελπίδα…

Η ΑΚΟΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ευχαριστώντας από καρδιάς τους δικούς της εθελοντές αλλά και τους εθελοντές όλου του κόσμου για τον χρόνο, την φλόγα και την πίστη τους, σε ιδεώδη και αρχές, που αποτελούν πολύτιμη καύσιμη ύλη για μία καλύτερη κοινωνία. Για μία κοινωνία με πολίτες που ενδιαφέρονται ενεργά για τον συνάνθρωπο και συμβάλουν έμπρακτα στην υλοποίηση δράσεων που πολεμούν την άγνοια και τα στερεότυπα που αυτή παράγει,που προσφέρουν ανακούφιση στους αδύναμους, που αγκαλιάζουν τους περιθωριοποιημένους.
Οι εθελοντές της ΑΚΟΣ είναι το όχημα που μεταφέρει το μήνυμα της αξίας της πρόληψης στις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας, είναι η ζεστή αγκαλιά που υποδέχεται και φροντίζει τους αποθεραπευμένους και τις ανάγκες τους, είναι η πηγή της δύναμης μας.
Από τον χρόνο, τις ιδέες και την στήριξη τους αντλούμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Άξιοι συνοδοιπόροι των αρχών και των οραμάτων της ΑΚΟΣ, οι εθελοντές μας είναι μία ζωντανή ανθρώπινη αλυσίδα, πολύτιμοι κρίκοι ανθρωπιάς, ευαισθησίας και αλληλεγγύης που αντλούν ευχαρίστηση μέσα από την προσφορά και που γεννούν την ελπίδα.
Τους ευχαριστούμε.
Δέσποινα Κατσώχη, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ