Η ΑΚΟΣ προτρέπει:

Ναι στη φυσική μετακίνηση –όχι στο αυτοκίνητο

Ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής εντάσσει στην καθημερινότητα μας την ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, η ΑΚΟΣ προτρέπει να εγκαταλείψουμε την καθιστική ζωή- προέκταση της οποίας είναι η χρήση αυτοκινήτου στις μετακινήσεις μας μέσα στην πόλη- και να κινηθούμε χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, περπατώντας ή lέμε όχι στο αυτοκίνητο, λέμε ναι στην πεζοπορία και στις μετακινήσεις με ποδήλατο, σε συνδυασμό με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για μία καθημερινότητα χωρίς άγχος, μποτιλιάρισμα και τον εκνευρισμό που προκαλεί η οδήγηση στην πόλη.
Όχι μόνο συμβάλουμε στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ωφελούμε σημαντικά και το πορτοφόλι μας –που επιβαρύνεται από τις δαπάνες των καυσίμων- αλλά βελτιώνουμε την φυσική μας κατάσταση με άμεσα και ορατά οφέλη για την υγεία μας.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο γιορτάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1998 ενώ σε πανευρωπαϊκή κλίμακα καθιερώθηκε, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2000.
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου κάνουμε την αρχή και βάζουμε την κίνηση στη
ΟΧΙ στην κατάχρηση του αυτοκινήτου
ΝΑΙ στην επιλογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής!