Επιλέγουμε γυαλιά ηλίου μόνο από καταστήματα οπτικών και δεν επηρεαζόμαστε από την τιμή τους.

– Οι φακοί να είναι υψηλής απορροφητικότητας, χωρίς φυσαλίδες ή ξένα σώματα και ο σκελετός να μην ακουμπά σε μάγουλα, φρύδια και κροτάφους, παρά μόνο στη μύτη και στη ράχη των αυτιών. Η επαφή του μεταλλικού σκελετού με το πρόσωπο, μπορεί να οξειδώσει το μέταλλο και να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής.
– Το καφέ χρώμα φακού είναι ιδανικό για έντονη ηλιοφάνεια, το κίτρινο ή οι «καθρέπτες» για χειμερινά σπορ, το γκρι και το γκριζοπράσινο για γενική καθημερινή χρήση ενώ οι χρωματιστοί φακοί (μωβ κ.α) ενδείκνυνται για την πόλη και για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ.
– Οι πολύ σκουρόχρωμοι φακοί περιορίζουν σημαντικά το ορατό φάσμα.

– Οι διαβαθμισμένης σκουρότητας είναι κατάλληλ

Επιλέγουμε γυαλιά ηλίου μόνο από καταστήματα οπτικών και δεν επηρεαζόμαστε από την τιμή τους.
– Οι φακοί να είναι υψηλής απορροφητικότητας, χωρίς φυσαλίδες ή ξένα σώματα

οι για καθημερινή οδήγηση.

– Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου πρέπει να συνοδεύεται από Ενημερωτικό Σημείωμα, Ειδικό Πιστοποιητικό και σήμα CE.
– Γυαλιά μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού , πρεσβυωπίας και πολυεστιακά μετατρέπονται μετά από ειδική παραγγελία σε γυαλιά ηλίου.
– Οι πρόσθετοι φακοί ηλίου που τοποθετούνται πάνω από τα γυαλιά οράσεως είναι οικονομικοί αλλά προσφέρουν κακή ποιότητα όρασης, με πολλές αντανακλάσεις.
– Τα γυαλιά των παιδιών πρέπει να έχουν πλήρη απορροφητικότητα, να είναι ελαφριά και άθραυστα για λόγους ασφαλείας.
– Όταν επιλέγουμε γυαλιά, βγαίνουμε για λίγο έξω από το κατάστημα φορώντας τα. Δεν πρέπει να μας τυφλώνουν στον ήλιο αλλά ούτε και να «σκοτεινιάζουν» το τοπίο.