Ο αγώνας για καλή υγεία αλλά και η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης στον καρκίνο, είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί υψηλά ψυχικά αποθέματα, που χωρίς αυτά οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων δεν θα μπορούν να επιτύχουν τις επιδόσεις που προσδοκούν, όσο καλή κι αν ήταν η προετοιμασία τους.

Υπό αυτήν την έννοια, τα μέλη της ΑΚΟΣ που συμμετείχαν και φέτος στον αυθεντικό Μαραθώνιο- 32ος κατά σειρά- διανύοντας την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο ημεροδρόμος Φειδιπίδης για να φέρει το άγγελμα της νίκης των Αθηναίων στη ναυμαχία του Μαραθώνα- ήταν αρκούντως προετοιμασμένα για το δύσκολο εγχείρημα.

Διανύοντας την απόσταση των 40 χλμ, με πείσμα και αντοχή, τα μέλη της ΑΚΟΣ έγιναν αγγελιοφόροι του μηνήματος ότι ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανίκητος και ότι η καλή μας υγεία είναι στο χέρι μας, αρκεί να βάλουμε στην καθημερινότητα μας την άσκηση και μία ισσοροπημένη διατροφή.

Η ΑΚΟΣ συνεχίζει τον δικό της μαραθώνιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και παράλληλης στήριξης των αποθεραπευμένων.
Με την πορεία της έως σήμερα έχει αποδείξει ότι είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων…