Η ΑΚΟΣ (www.akoslife.com) και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ», ένωσαν τις δυνάμεις τους και την εθελοντική τους δράση, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος της πρόληψης του καρκίνου, σε μία επιστημονική εκδήλωση που έθεσε τις βάσεις για την ευαισθητοποίηση των ενεργών πολιτών της Ανάβρας, οι οποίοι έχουν αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και αειφορίας.

Η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Η πρόληψη είναι τρόπος ζωής», που πραγματοποιήθηκε στις Πηγές Ανάβρας Μαγνησίας, την Κυριακή 3 Αυγούστου, σημείωσε απόλυτη επιτυχία με την υποστήριξη του ιατρικού συλλόγου Βόλου, προσθέτοντας έναν ακόμη προορισμό στην Πανελλαδική εκστρατεία της ΑΚΟΣ με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» και σύνθημα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».
Οι συμμετέχοντες επιστήμονες με επικεφαλής την Πρόεδρο της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, ανέπτυξαν στο κοινό τη σημασία της πρόληψης ως μία ενσυνείδητη δράση ζωής, επικεντρώνοντας στην αναγκαιότητα του ετήσιου checkup στην πρόληψη, στη χρησιμότητα του απεικονιστικού ελέγχου, αλλά και στις βασικές αρχές πρόληψης και θεραπείας του μαστού και του προστάτη αδένα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημιουργική συζήτηση με το κοινό το οποίο έθεσε τις απορίες του.