Ένα ακόμη σταθμό, την Καλαμάτα, συμπλήρωσε η ΑΚΟΣ στο ενεργητικό της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» και σύνθημα «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου».

«Η πρόληψη του καρκίνου» ήταν το θέμα Επιστημονικής Εκδήλωσης που διοργάνωσε από κοινού με το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικής Ιατρικής (ΕΚΟΓΙ) , την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου ELIT με τη συμμετοχή εκλεκτών επιστημόνων.
Όπως υπογράμμισε η Δρ. Κατσώχη: «Η πρωτογενής πρόληψη δεν είναι μια λέξη, είναι καθημερινή δράση και μάλιστα, ενσυνείδητη δράση, μια καθημερινή πράξη. Η δευτερογενής πρόληψη είναι υποχρέωση όλων, στάση ζωής που μέσω της ενημέρωσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, χαρίζει πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής. Σε πολλές ασθένειες παίζει τεράστιο ρόλο η έγκαιρη διάγνωση. Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της τριτογενούς πρόληψης, που συμβάλλει στην αποκατάσταση και στην επιστροφή του ασθενή σε ένα επίπεδο ζωής, όσο το δυνατόν εγγύτερο σε αυτό που είχε πριν εκδηλώσει τη νόσο, με την ελαχιστοποίηση των σωματικών ή ψυχολογικών παρενεργειών που μπορεί να εκδηλώσει, εξαιτίας του καρκίνου αλλά και της ακολουθούμενης θεραπευτικής μεθόδου».
Συμμετείχαν επίσης οι Χρήστος Παπαφράγκος Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΚΥ Τροπαίων, Πρόεδρος ΕΚΟΓΙ, Σπυρίδων Στεργιόπουλος, Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Π.Ν «ΑΤΤΙΚΟΝ», Βασίλειος Κελλάρης Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Msc, PhD, MD, Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής «Γένενις» Αθηνών και «Μητέρα»
Η Επιστημονική Εκδήλωση έλαβε χώρα στο περιθώριο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΚΟΓΙ (4 – 6 Ιουλίου) στο οποίο η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη μίλησε για την πρόληψη των νεοπλασιών.