Η ΑΚΟΣ σε ενημερωτική διημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “‘Αλμα Ζωής” στήριξε για μία ακόμη φορά η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη αναπτύσσοντας το θέμα: «Νεώτερες Τεχνικές στην Ακτινοθεραπεία του Μαστού», στο πλαίσιο Διημερίδας Ενημέρωσης του Κοινού για τον Καρκίνο του Μαστού που έλαβε χώρα την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου, στο το Μικρό Αμφιθέατρο του Αρεταιείου Νοσοκομείου .
Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη οι νεότερες τεχνικές επιτρέπουν την εφαρμογή κατάλληλα στοχευμένων εξατομικευμένων θεραπειών, κυρίως ακτινοθεραπευτικών, οι οποίες δρουν αποτελεσματικά στα παθολογικά κύτταρα και έχουν ελάχιστες παρενέργειες στα υγιή κύτταρα, χαρίζοντας είτε την πλήρη αποθεραπεία είτε την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ογκολογικής ασθενούς.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας & Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Εταιρεία Απεικονίσεων Μαστού με στόχο την Πρόληψη και την Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού.