Η Γη μας γιορτάζει σήμερα και μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ποθητή μακροζωία του είδους μας.

Μόνο μία Γη υγιής και καθαρή από τα τοξικά προϊόντα που παράγει η κακώς εννοούμενη «ανάπτυξη» μπορεί να μας προσφέρει εκείνα τα φυσικά προϊόντα που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της διατροφικής μας αλυσίδας. Ένα περιβάλλον καθαρό από μόλυνση συμβάλλει στην καλή υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. Σεβόμενοι το περιβάλλον, σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις ανάγκες του. Φροντίζοντας το περιβάλλον φροντίζουμε την υγεία μας και χτίζουμε την ποιότητα ζωής μας.
Η οικολογική συνείδηση διδάσκεται και δεν είναι μία έννοια αφηρημένη αλλά αποτελεί καθημερινή άσκηση με συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς που σε προσωπικά επίπεδο ξεκινούν από την λελογισμένη χρήση των πόρων της γης όπως το νερό που καταναλώνουμε μέχρι την συνεπή ανακύκλωση των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ασελγούμε στη φύση στο όνομα οποιουδήποτε κέρδους. Δεν έχουμε δικαίωμα να αδιαφορούμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύουμε το παρόν και το μέλλον μας. Η Γη μας φιλοξενεί, δεν είναι ιδιοκτησία μας.