8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας  έρχεται να τιμήσει τη διαδρομή, τους αγώνες και την προσφορά του γυναικείου φύλου που εκφράστηκε ποικιλοτρόπως  στις κοινωνίες από την αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού.
Και μπορεί η αφετηρία των αγώνων που τοποθέτησαν εκ νέου τη γυναίκα στη θέση που της αξίζει να ξεκίνησαν στις 8 Μαρτίου  1857 με τις δυναμικές κινητοποιήσεις εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας , ωστόσο στην πορεία η ημέρα μνήμης εκφυλίστηκε και κατέληξε να εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.
Στην εποχή μας  είναι γεγονός ότι η γυναίκα βρίσκεται στις οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές επάλξεις 365 μέρες το χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Γυναίκες ικανές να διοικήσουν, να αποφασίσουν και να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιστήμη και στη ζωή γενικότερα. Γυναίκες που προσφέρουν κάθε ικμάδα της δύναμης τους στο κοινό καλό ΚΑΙ που άοκνα εργάζονται πιστά για την υλοποίηση των δικών τους ονείρων αλλά και των προσδοκιών των άλλων.
Ας σταθεί η σημερινή μέρα η αφορμή η γυναίκα να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό της, ως μία ελάχιστη ανταμοιβή για τη διαρκή εγρήγορση της για τους άλλους.
Στην ΑΚΟΣ (www.akoslife.com) θεωρούμε ότι κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να κάνει την πρόληψη «ενσυνείδητη πράξη», να μην αμελήσει τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο της. Να συμπεριλάβει στο φορτωμένο πρόγραμμα της τη μαστογραφία και το Pap-test. Και πάνω απ’ όλα ας είναι η σημερινή, η ημέρα που θα κόψει το τσιγάρο για να προσφέρει στον εαυτό της την ποιότητα ζωής που της αξίζει και σε όσους αγαπά την υγιή και πολύχρονη παρουσία της στο πλευρό τους!
Η ΑΚΟΣ τιμά το γυναικείο φύλο φροντίζοντας για την υγεία του.