Θεωρείται στις μέρες μας πιο χρήσιμος από ποτέ για την επίλυση κοινωνικών και ανθρωπιστικών προβλημάτων. Φέρνει κοντά τους ανθρώπους ανεξαρτήτου κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, φύλου θρησκείας και πεποιθήσεων.

Η 5η μέρα του Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός δίνει ουσιαστικές λύσεις σε κοινωνικά, πολιτισμικά ή οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν άτομα, κοινωνικές ομάδες αλλά και ολόκληρα έθνη. Η μεγαλύτερη συνεισφορά του είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η οποία επιτυγχάνεται με την τέλεση κάποιας ανιδιοτελούς πράξης. Η θέληση, που είναι η ρίζα της λέξης εθελοντισμός, παροτρύνει τους ανθρώπους να προσφέρουν απλόχερα στον ελεύθερο χρόνο τους με χαρά και αισιοδοξία, ώστε να μπορεί με αργά αλλά σταθερά βήματα να επέλθει η διαφορά στην καθημερινότητα και στην ζωή πολλών ανθρώπων που ελπίζουν και βασίζονται σε αυτές τις πράξεις.

 Στην «ΑΚΟΣ» ο εθελοντισμός είναι η δύναμη από την οποία πηγάζουν όλες οι  πρωτοβουλίες και οι δράσεις μας. Έλα και εσύ στο πλευρό μας, στήριξε μας και μάθε να είσαι μέλος μίας ομάδας, να λαμβάνεις πρωτοβουλίες και να προσφέρεις απλόχερα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Επικοινώνησε μαζί μας:

tel: 210-6139033

e-mail: info@akoslife.com