Ενημερωτική Εκδήλωση στο Δημαρχείο Δράμας, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ομιλία Ευγενίας Σαραφίδου, Προέδρου Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας.

 

 

Θα μιλήσω για την ζωή…

Η αξία της ζωής τεράστια…

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να το καταλάβει στο μέγιστο όταν την έχει δεδομένη;

Νομίζει πως όλα είναι δικά του και όλα του ανήκουν.

ΟΥΤΟΠΙΑ: δεν είναι τίποτα δικό του και ούτε του ανήκει τίποτα.

Ένα χτύπημα να δώσει ο καρκίνος στον άνθρωπο, από τα πολλά πρόσωπα που έχει, θα τον προσγειώσει και θα του δώσει να καταλάβει πως τίποτα δεν είναι δικό του.

Έτσι ο άνθρωπος θα εκτιμήσει την αξία της ζωής τελείως διαφορετικά και θα ζει την κάθε μέρα, αξιολογώντας τις αξίες σε τεράστιο βαθμό.  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τον άνθρωπο θα είναι το μεγαλείο της πορείας του μέσα στον κόσμο. Θα τον κάνει καλύτερο ή ίσως και χειρότερο. Δεν έχει όμως σημασία.

Γιατί θα τον προσγειώσει σε μια πραγματικότητα όπου το μέγεθος της αξίας της ζωής θα είναι τέτοιο που στα μάτια του ανθρώπου δεν θα υπάρχει ορίζοντας. Θα είναι άπειρο ο χρόνος μέσα στον οποίο θα ζει και θα πορεύεται ο καρκινοπαθής και αν λέει κάθε μέρα “δόξα τω Θεώ” αυτό θα είναι το μεγαλείο του.

Έτσι εγώ σαν άτομο βίωσα τον καρκίνο στην διαδρομή των 7 χρόνων που πέρασαν από τότε που ήρθε στο κατώφλι μου και πορεύομαι μαζί του. Με έκανε καλύτερο άνθρωπο και όλα μα όλα τα αξιολόγησα διαφορετικά. Έδωσα και δίνω ότι περίσσευμα ψυχής έχω και νιώθω τόσο ευτυχία.

 

Δώσε περίσσευμα ψυχής και θα δεις πόσο ήρεμα και ευτυχισμένα θα κοιμηθείς.

 

 

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι να έχετε υγεία.

Το αγαθό που δεν θα έπρεπε να πληρώνεται με τίποτα…