Η  μέθοδος της βραχυθεραπείας εξασφαλίζει αναίμακτη λύση στον καρκίνο του προστάτη. Υλοποιείται με την εμφύτευση ραδιενεργών κόκκων μέσω του περινέου- υπό την καθοδήγηση του διορθικού υπερήχου- στον προστάτη αδένα.

Η μέθοδος εφαρμόζεται από εξειδικευμένη ομάδα ουρολόγου και ακτινοθεραπευτή ογκολόγου  κυρίως στα πρώιμα στάδια και δίνει αποτελέσματα εφάμιλλα του χειρουργείου. Μάλιστα, με το συνδυασμό ακτινοθεραπείας και βραχυθεραπείας, επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά πλήρους ίασης στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, εφάμιλλα των πρώιμων σταδίων, αναίμακτα και χωρίς παρενέργειες.
Οι θεραπείες του καρκίνου του προστάτη προκαλούν συνήθως στους ασθενείς προβλήματα στυτικής λειτουργίας. Με την μέθοδο της βραχυθεραπείας η υψηλή δόση ακτινοθεραπείας, εφαρμόζεται απευθείας στον προστάτη, καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη στυτική λειτουργία.
Η εφαρμογή της βραχυθεραπείας πραγματοποιείται άπαξ και επιφέρει πλήρη ίαση στα πρώιμα στάδια σε ποσοστό 98%. Στα τοπικά προχωρημένα στάδια, ο συνδυασμός της με την εξωτερική ακτινοθεραπεία οδηγεί σε υψηλότερα ποσοστά ίασης, από κάθε άλλη μέθοδο μεμονωμένα.
Η μέθοδος εφαρμόζεται στην Ελλάδα πάνω από μία δεκαετία με επιτυχία, καθώς οι Έλληνες επιστήμονες στο χώρο της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις και μεταφέρουν  τα νεότερα δεδομένα από τα μεγάλα κέντρα βραχυθεραπείας σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τα οποία βρίσκονται σε άμεση συνεργασία.