Την βραβευμένη, πρωτοπόρα και δωρεάν ηλεκτρονική εφαρμογή Mastos, η οποία μεταφέρει  τη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού στο πεδίο των νέων τεχνολογιών, παρουσίασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, Πρόεδρος της ΑΚΟΣ (http://akos-life.blogspot.gr) και επικεφαλής της Ογκολογικής Ακτινοθεραπευτικής Συνεργασίας (www.aktinotherapeia.com), στο πλαίσιο διήμερου  σεμιναρίου με θέμα: «Online Πωλήσεις και Προώθηση στον Κλάδο της Υγείας», που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη, η εφαρμογή Mastos, η πρώτη ελληνική εφαρμογή του είδους, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τις Ελληνίδες, σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Ειδικότερα ενημερώνει για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του, τους επιβαρυντικούς παράγοντες που προκαλούν την ανάπτυξη της νόσου ενώ συστήνει μέτρα προφύλαξης εστιάζοντας  στη σημασία της τακτικής αυτοεξέτασης και της μαστογραφίας, σε συνδυασμό με τις τακτικές επισκέψεις σε κλινικό ιατρό.
Όπως εξήγησε η Δρ. Κατσώχη, η εφαρμογή διδάσκει την σωστή τεχνική αυτοεξέτασης του στήθους με απλά κατανοητά βήματα και σχετικές εικόνες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα σημάδια της νόσου αλλά και στο τι πρέπει να προσέχουν. Επιπλέον περιέχει σύντομο εκπαιδευτικό video για την πληρέστερη κατανόηση της τεχνικής της αυτοεξέτασης προκειμένου οι γυναίκες να ολοκληρώνουν ορθά και σε σύντομο χρονικό διάστημα τη διαδικασία.
Την εφαρμογή μπορούν να κατεβάσουν  οι γυναίκες δωρεάν ΕΔΩ
Το διήμερο σεμινάριο «Online Πωλήσεις και Προώθηση στον Κλάδο της Υγείας» απευθύνθηκε στα στελέχη & επιχειρηματίες του κλάδου Υγείας που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν έσοδα και ευκαιρίες πώλησης μέσω του Internet. Εισηγήσεις έγιναν από κορυφαία στελέχη του Κλάδου Online Marketing & eCommerce στην Ελλάδα, αλλά και από επαγγελματίες του χώρου της Υγείας που έχουν επιτύχει με τα online projects τους στην Ελλάδα.