Η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό της ανθρωπότητας. Στις 7 Απριλίου κάθε χρόνο, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η οποία είναι επικεντρωμένη σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν το κοινό.

Λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κατάστασης, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εμφανίζεται να μην έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, φαινόμενο το οποίο μοιάζει συχνότερο από ποτέ. Το άγχος και ο αγώνας για την επιβίωση εντείνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα που μοιάζει άλυτο. Όμως δεν είναι. Επιβάλλεται η ανάληψη δράσεων κάθε μορφής που θα ενισχύσουν τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε δυσχέρεια και σε μειονεκτική θέση ή έχουν μικρά παιδιά. Η «Άκος» με την Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα. Πρόληψης έργα», στηρίζει έμπρακτα στην Αθήνα και την περιφέρεια όλους όσους το έχουν ανάγκη και υπενθυμίζει πως αν δεν φροντίσει προσωπικά ο καθένας από εμάς τον εαυτό του, κανείς άλλος δεν θα το κάνει.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης. Ας μην αφήσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, που μπορεί να είναι προσωρινά και τελικά να ξεπεραστούν να δημιουργήσουν μόνιμα προβλήματα στην υγεία μας.