akos life

Τον παγκόσμιο και ερωτικό ρυθμό του τάνγκο, που από τη γέννησή του αγαπά να ταξιδεύει, επέλεξε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία σώματος και ψυχής» για να στείλει το μήνυμα της «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου.

Χαιρετίζοντας τη βραδιά, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, μίλησε για την αξία της πρόληψης αλλά και για το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία οι αποθεραπευμένοι της νόσου, οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. «Καταμετρώντας τους αποθεραπευμένους, καταπολεμάμε τις προκαταλήψεις και τα στίγματα που σχετίζονται με τον καρκίνο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ΑΚΟΣ δημιούργησε δίκτυο παρακολούθησης αποθεραπευμένων ενηλίκων, των οποίων η πορεία θα καταγράφεται στο «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» ένα συνοδευτικό βιβλιάριο μεταθεραπευτικής παρακολούθησης.

Στη μουσική παράσταση Tango Greco, που πραγματοποιήθηκε στο Badminton, τα Τάνγκο Ελλήνων συνθετών από τη δεκαετία του ’30 έως τις μέρες μας, ερμήνευσαν τέσσερις εξαίσιες και ιδιαίτερες φωνές: Η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, η μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ ομάδα βραβευμένων χορευτών της Academia del tango λικνίστηκαν επί σκηνής στον ερωτικό ρυθμό του τάνγκο.

Την Athens Chamber Orchestra διηύθυνε ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ενώ συμμετείχαν η Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν) και ο Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνο, λαούτο). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς υπέγραψε ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.

Photos of the event.