Μάρτιος 2024

1ο Επιστημονικό Forum της εταιρείας «Women’s Health First»
Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Μουσείο Μπενάκη
Η Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη με χαρά αποδέχθηκε τον τιμητικό τίτλο της Ambassador της «Women’s Health First», της πρώτης πρωτοβουλίας Γυναικών Γυναικολόγων με κοινωνικό χαρακτήρα για τη γυναικεία υγεία. Συμμετείχε στο 1ο Επιστημονικό Forum της εταιρείας και συμπροήδρευσε της ενότητας «Ανισότητες και Υποεκτιμημένες Ανάγκες της Γυναικείας Υγείας» μαζί με τις Ζ. Γραμματόγλου και Τ. Τζανακάκη. Το 1ο Επιστημονικό Forum της Women’s Health First έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο Μουσείο Μπενάκη. Η ΑΚΟΣ είναι σταθερά προσανατολισμένη στο να στηρίζει πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο, ιδιαίτερα όταν εκπορεύονται από γυναίκες επιστήμονες με γνώση και θέληση να προσφέρουν στον δημόσιο διάλογο για την ενδυνάμωση της γυναίκας στην εργασία και στην επιχειρηματικότητα, δρόμος που περνά από την προάσπιση της υγείας της.

Εκδήλωση της ΑΚΟΣ για τη γυναίκα
«Ρόλοι και προκλήσεις για τη γυναίκα του 21ου αι».
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, Θεσσαλονίκη
Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η ΑΚΟΣ συνέπραξε με την αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι.» (Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα) προκειμένου να ιχνηλατήσει τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η γυναίκα τον 21ο αι. Τη συζήτηση οριοθέτησαν με παρεμβάσεις τους, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι & Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Δρ. Αλεξάνδρα Γωγούση, η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Δρ. Αικατερίνη Σαρρή και η βραβευμένη φωτορεπόρτερ και βιωματική ψυχοθεραπεύτρια Μάρω Κουρή. Η εκδήλωση με τίτλο «Ρόλοι και προκλήσεις για τη γυναίκα του 21ου αι» έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη.

Επιστημονική ομιλία
«Γυναίκα και ακτινοθεραπεία & βραχυθεραπεία»
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, Ινστιτούτο Παστέρ, Αθήνα
Στα οφέλη των γυναικών ογκολογικών ασθενών από την ακτινοθεραπεία και τη βραχυθεραπεία εστίασε η Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στην ομιλία της με τίτλο «Γυναίκα και ακτινοθεραπεία & βραχυθεραπεία», η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου με τίτλο «Γυναίκα και Καρκίνος», που οργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.», στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων από το σύνολο των ειδικοτήτων που προσφέρουν υπηρεσίες στον ογκολογικό ασθενή.

Ιούνιος 2023

Επιστημονική Ημερίδα
«Ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού. Ειδικά θέματα για τον χειρουργό μαστού»
Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Στη διεπιστημονική συνεργασία Χειρουργών Μαστού και Ακτινοθεραπευτών Ογκολόγων με στόχο τη διάχυση της γνώσης και τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των ειδικοτήτων εστίασε Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού. Ειδικά θέματα για τον χειρουργό μαστού» στο πλαίσιο της  οποίας η Ογκολόγος Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε στην ενότητα «Βιολογία, μοριακοί υπότυποι και ακτινοθεραπεία». Την επιστημονική ημερίδα συνδιοργάνωσαν  το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Θεραπευτηρίου Metropolitan και η Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου Μαστού (ΕΔΕΚΜΑ), το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic.
Αφίσα

Οκτώβριος 2022

ΑΚΟΣ & Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας
Εικαστικό πρότζεκτ
«Το σύμβολο του Άπειρου στον καρκίνο του μαστού»

 

Του δε απείρου ουκ έστι αρχή, είη γαρ αν αυτού πέρας «Στο άπειρο δεν υπάρχει αρχή, διότι τότε θα υπήρχε και τέλος»
Αναξίμανδρος

Η ΑΚΟΣ σε συνεργασία με το τρίτο εικαστικό εργαστήριο  της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού, συνδιοργανώνοντας εικαστικό πρότζεκτ με σύμβολο το άπειρο, το οποίο μορφολογικά θυμίζει δυο μαστούς.

Έργα εμπνευσμένα από το άπειρο/μαστός δημιούργησαν οι νέοι καλλιτέχνες Σοφία Αντωνακάκη, Μάριος Αντωνιάδης, Ειρήνη Ασπρίδου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Σάββας Παπαδόπουλος, Λέα Καββαδία, Κωνστατίνα Καρρά, Άννα Κυριακού, Γεωργία Μανταλιά, Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου και Ευτυχία Χαϊντίνη. Δημιούργησαν το μοτίβο εννοιολογικά ή γεωμετρικά  με όποιο μέσο επιθυμούσαν και το κατέγραψαν φωτογραφικά.

Με αφορμή τη δράση η Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη σημειώνει: « Στην ενδεκάχρονη πορεία της η ΑΚΟΣ χρησιμοποιεί συχνά την Τέχνη ως όχημα για να ευαισθητοποιήσεισε θέματα αιχμής για τη δημόσια υγεία, όπως η πρόληψη στον καρκίνο του μαστού. Μία στις οκτώ Ελληνίδες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της. Είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες η οποία ωστόσο πλήττει -αν και σπανιότερα- και τους άνδρες. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου υπόσχεται αποθεραπεία. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος με τακτική αυτοεξέταση  των μαστών, μαστογραφία και συνοδό υπερηχογράφημα είναι υποχρεωτικός. Ας μην είμαστε αμελείς».

Ο Χάρης Κοντοσφύρης, εικαστικός, Καθηγητής  της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας & συντονιστής του εικαστικού εργαστηρίου υπογραμμίζει: «Με την αίσθηση  της αφής διακρίνουμε απτικά  με απλές κινήσεις την ομορφιά αλλά και την δυσμορφία των μαστών. Αυτή η απλή κίνηση, κυκλική και απεριόριστη,  αποτελεί σταθμό για την συμβολική αποθέωση του στήθους ως τροφού και ως απέραντου ερωτικού καλέσματος. Αυτή η μοναδική εικόνα του γυναικείου στήθους ωσάν απείρου, θα ψηλαφιστεί για να ιχνηλατηθεί η αγάπη και η φροντίδα. Θα ψηλαφίζεται άπειρα από το βρέφος, από τον αγαπημένο αλλά και από τον γνωμοδότη μαστογράφο, με αυτήν την αμφίπλευρη απειροελάχιστη ενσαρκωμένη κυκλικότητα  της ζωής και των κινδύνων της. Το άπειρο στην τέχνη είναι ένα εικαστικό κατόρθωμα γεωμετρίας, ένα μοτίβο ζωής και εν-συναίσθησης του απειροελάχιστου της ζωής, ικανό να ενεργοποιεί την υπενθύμιση της  μαστογραφίας και της αυτοεξέτασης».

Αλκοόλ, τσιγάρο, επιπλέον κιλά, αντισυλληπτικά, ορμονοθεραπεία μετά την εμμηνόπαυση, κακή διατροφή και καθιστική ζωή, ενοχοποιούνται για την εμφάνιση καρκίνου στον μαστό. Η πρόληψη είναι χρέος και ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που θυμίζει αυτήν την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και όσους αγαπάμε. Γιατί, είναι στο χέρι μας να θωρακίσουμε την υγεία μας.

Τη δράση στηρίζουν ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών Αμυνταίου και Περιχώρων ” Μαζί για τη Ζωή”, ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών Φλώρινας, ο  Δήμος Αμυνταίου,  το περιφερειακό  τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου και το Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών Δήμου Φλώρινας.

Τα έργα

Γεωργία Μανταλιά. [INFINITY](in_ progress), generative image
Λένα Καββαδία. «Άτιτλο» Μελάνια σε πανί και ψηφιακή επεξεργασία.30Χ40 cm.2022
Ειρήνη Ασπρίδου. «Ο κύκλος της ζωής», Χαρτί ondule σε γλυπτικά αναπτύγματα. Εικαστική εγκατάσταση  μεταβλητές διαστάσεις,2022
Άννα Κυριακού. «Εγκυμονώντας» Σχέδιο με ανακλώμενο φως, 50 x70 cm. 2022
Ευτυχία Χαϊντίνη. «Υπάρξεις», Κολάζ μοτίβων με πανί και χρώμα. Εικαστική εγκατάσταση  μεταβλητές διαστάσεις.2022
Κωνσταντίνα Σαρακατσάνου. «Η φθαρτότητα της γυναικείας όψης στο άχρονο της ανάμνησης». Ζωγραφική με πλαστικά χρώματα σε ξύλο mdf.2022
Σάββας Παπαδόπουλος. «Οιδίοις Όμμασι», microskope Photography,100X70 cm 2022
Χρύσα Διαμαντοπούλου. «Βόλεμα στο ανοιχτό άπειρο» Ακρυλικά σε μουσαμά, 50×60, 2021
Μάριος Αντωνιάδης. «Άτιτλο», Λάδι σε μουσαμά, 120Χ80cm. Λάδι σε Καμβά.
Σοφία Αντωνακάκη. «Μαστός στο άπειρο»,  Φωτογραφίες επεξεργασμένες , βίντεο  gif.
Σαρωνίς Γκάτσου Βατικιώτη, Μοτίβο του απείρου. Σύνθεση δύο γλυπτών από τεχνικά επεξεργασμένο χαρτί, ύψους 25cm.
Σοφία Λεωνίδου, Through faith, 50×70εκ., ακρυλικά σε χαρτόνι. 08-10-22
Ανδριανή Τζίμα, “Αρνητικό” Ελαιόλαδο και ακρυλικό σε μάρμαρο, δια.Α3
Αθηνά Ράλλη, Hidden Poetry, 50*70 cm, Μικτής τεχνικής
Χρήστος Δηνόπουλος θριάμβευση – ψηφιακή δημιουργία κολάζ σε ψηφιακό πρόγραμμα επεξεργασίας (Photoshop)
Κωνσταντίνα Καρρά, Geo-Me, 30Χ40, METAL PRINT

Με τη ματιά του ακτινοθεραπευτή, Δρ Δέσποινα Κατσωχη, Ογκολόγος/Ακτινοθερπευτής, Πρόεδρος ΑΚΟΣ

Τα έργα

Μάιος 2022

Επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα της ΑΚΟΣ

11ο Συνέδριο Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών

Θέμα: «Στοχευμένες Ανοσοθεραπείες σε συμπαγείς κακοήθειες και τα Ηighlights in Molecular -Oncology and Immuno- Oncology»

20-21 Μάϊου 2022

Καλαμάτα

Υπό την αιγίδα της ΑΚΟΣ έλαβε χώρα το 11ο  Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών με θέμα: «Στοχευμένες Ανοσοθεραπείες σε συμπαγείς κακοήθειες και τα Ηighlights in Molecular-Oncology and ImmunoOncology».

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου η Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη εστίασε στη σημασία της συνεργασίας των επιστημονικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται με τον ογκολογικό ασθενή υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα από τον επιστημονικό διάλογο και τη συνεργασία μπορούν να προκύψουν ουσιαστικά οφέλη για τους καρκινοπαθείς. Η Δρ. Κατσώχη προήδρευσε και σε τράπεζα που εστίασε στο ρόλο της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού.

Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική και Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών (Ε.Δ.Ε.Μ.Σ.Ε.Θ.) και έλαβε χώρα  ξενοδοχείο Elite  Καλαμάτα, στις 20 & 21 Μαΐου 2022.

Αφίσα

Φεβρουάριος 2022

Ο Ογκολογικός ασθενής στο επίκεντρο διήμερου διαδικτυακού επιστημονικού συνεδρίου της ΑΚΟΣ

«Πώς μπορεί ένας χώρος να θεραπεύσει;»

«Πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος στην εγκυμοσύνη;»

«Πώς συμβάλει η ανοσοθεραπεία στην αντιμετώπιση του καρκίνου πνεύμονα και τραχήλου της μήτρας;»


«Η επιστημονική κοινότητα, διαρκώς αναζητά τις παραμέτρους που αυξάνουν τις πιθανότητες ίασης του ογκολογικού ασθενή, με παράλληλη όμως μείωση των παρενεργειών. Πλέον είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στην αποθεραπεία του ογκολογικού ασθενούς αλλά στο να του προσφέρουμε την ειδική φροντίδα που απαιτείται, για μία καθημερινότητα με ποιότητα και λειτουργικότητα μετά την αποθεραπεία του. Οι θεραπευτικές μέθοδοι, λειτουργούν συνεργατικά. Η εξέλιξη της Ακτινοθεραπείας και η εφαρμογή νέων προηγμένων τεχνικών, έχει συμβάλει στην επιτυχή ακτινοβόληση του καρκινικού όγκου για την εξάλειψή του, με σημαντική μείωση των παρενεργειών»  τόνισε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, καλοσωρίζοντας τους συμμετέχοντες στο διήμερο διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ, που έλαβε χώρα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, με θέμα: «Όφελος και τίμημα για τον ογκολογικό ασθενή»

Όχι στους απρόσωπους θαλάμους νοσοκομείων

Στον ρόλο της αρχιτεκτονικής στην ολιστική φροντίδα καρκινοπαθών, εστίασαν  στην ομιλία τους, οι φοιτήτριες της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π  Βασιλική Καρπούζη και Βασιλική Κατή, παρουσιάζοντας την ερευνητική εργασία που εκπόνησαν.

Όπως επισήμαναν ο καρκίνος είναι μία νόσος «ιατρικοποιημένη», που αντιμετωπίζεται σε ψυχρούς και απρόσωπους θαλάμους νοσοκομείων, «μια φυλακή που προσπαθεί να σώσει σωματικά αλλά που σκοτώνει ψυχικά». Ωστόσο, ο  ογκολογικός ασθενής δεν είναι «μηχανή» που χρήζει αποκατάστασης: έχει ανάγκη ανθρωποκεντρικών δομών που θα προσφέρουν ανακούφιση και ταχύτερη ανάρρωση, ενός οικείου περιβάλλοντος που θα ελαττώνει το άγχος και την κατάθλιψή του αλλά και των φροντιστών του, θα βελτιώνει την ποιότητα επικοινωνίας τους, την ψυχική και νοητική υγεία του, την ποιότητα του ύπνου, θα μειώνει τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αλλά και τη διάρκεια και το κόστος νοσηλείας του.

Οι ερευνήτριες, επεσήμαναν την ανάγκη,  οι θεραπευτικοί χώροι να είναι μακριά από τον θόρυβο της πόλης, στη φύση ή σε ήσυχες γειτονιές, με παράθυρα, μπαλκόνια, με δωμάτια ηλιόλουστα και ευάερα, εσωτερικά φυτά, στοιχεία τέχνης, υλικά φυσικά με οικείες υφές, χρώματα σε γήινους και παλ τόνους, τεχνητό φωτισμό σε χαμηλή ένταση και σε ζεστές ή παστέλ αποχρώσεις.  Πρέπει να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία, τον αυτοέλεγχο, την ασφάλεια και την άνεση, παρέχοντας τη δυνατότητα  σε ασθενείς και φροντιστές να επιλέξουν τον βαθμό απομόνωσης ή αντίθετα συναναστροφής και κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Εγκυμοσύνη και καρκίνος

Η χορήγηση συστηματικής θεραπείας στην καρκινοπαθή έγκυο δεν πρέπει να καθυστερεί, υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο Ογκολόγος Παθολόγος Δρ. Ιωάννης Κωτσαντής.

Αν και η εμφάνιση  νεοπλασματικής νόσου κατά την εγκυμοσύνη είναι σπάνια ( 1-2  ανά 1000 εγκυμοσύνες), εκτιμάται ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει αύξηση. Ο καρκίνος του μαστού, το μελάνωμα και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελούν τους πιο συχνά εμφανιζόμενους καρκίνους κατά την εγκυμοσύνη. Ακολουθούν σε συχνότητα οι αιματολογικές κακοήθειες.

Αναφορικά με τον απεικονιστικό έλεγχο στο πλαίσιο διάγνωσης και σταδιοποίησης της νόσου, απαγορεύονται αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες με σκιαγραφικά μέσα, ενώ επιτρέπεται εφόσον κριθεί αναγκαίο η μαγνητική τομογραφία χωρίς σκιαγραφικό, η ακτινογραφία θώρακα και η μαστογραφία με ακτινοπροστασία της κοιλιακής χώρας. Το υπερηχογράφημα αποτελεί το προτιμότερο διαγνωστικό μέσο. Αυτό που ενδεχομένως επηρεάζει αρνητικά την πρόγνωση ασθενών με καρκίνο κατά την κύηση, είναι η καθυστερημένη διάγνωση λόγω  υποεκτίμησης συμπτωμάτων και παθολογικών ευρημάτων αλλά και οι διαγνωστικές δυσκολίες που προκύπτουν λόγω εγκυμοσύνης. Διεπιστημονικές ομάδες αναλαμβάνουν την παρακολούθηση της εγκύου, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες διεθνών ιατρικών εταιρειών. Η ασθενής πρέπει να παρακολουθείται εβδομαδιαίως και από τον γυναικολόγο της και να υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο υπερηχολογικό έλεγχο του κυήματος.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της χημειοθεραπείας  τόσο για την έγκυο ασθενή όσο και για το έμβρυο εξαρτώνται από παράγοντες όπως η εβδομάδα κύησης, η διάρκεια της θεραπείας, το δασολογικό σχήμα  και το είδος της θεραπείας. Συστήνονται τα εβδομαδιαία σχήματα χορήγησης για πιο στενή παρακολούθηση των εγκύων ασθενών. Εκτός από τα κυτταροτοξικά φάρμακα, κατά την εγκυμοσύνη συστήνεται η αποφυγή χορήγησης ανοσοθεραπείας, ορμονοθεραπείας και στοχευτικών θεραπειών και ειδικά αναστολών τυροσινικών κινασών.

Ανοσοθεραπεία και καρκίνος του πνεύμονα

Η ανοσοθεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα, έχει οδηγήσει σε παράταση της συνολικής επιβίωσης των ασθενών  με ευνοϊκό προφίλ τοξικότητας, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής τους, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο  σε συμπαγείς όγκους, τόνισε ο Παθολόγος-Ογκολόγος Δρ. Θεόδωρος Κ. Τέγος.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν επωφελούνται όλοι οι ασθενείς  ενώ επιβάλλεται λελογισμένη χρήση της γιατί ασκεί μεγάλη οικονομική πίεση στα συστήματα υγείας.  Όπως υπογράμμισε αν και η ανοσοθεραπεία  αρχικά εφαρμόστηκε μόνο σε μεταστατικούς καρκίνους παρατηρείται σταδιακή μετατόπιση σε επικουρικό και νεοεπικουρικό στάδιο. Η ανοσοθεραπεία έχει διαφορετικό προφίλ τοξικότητας από της χημειοθεραπείας. Είναι καλύτερα ανεκτή από την πλειονότητα των ασθενών, ειδικότερα μεγάλης ηλικίας, αλλά είναι απαραίτητη η στενή παρακολούθηση από τον θεράποντα Ογκολόγο, καθώς μη έγκαιρη διάγνωση ανοσοπαρενεργειών μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Τα τελευταία χρόνια, η εφαρμογή  διπλής ανοσοθεραπείας φαίνεται να αποδίδει σε κάποιους ασθενείς , ωστόσο, ο συνδυασμός με χημειοθεραπεία, έστω και για λίγους κύκλους, μοιάζει προς ώρας επικρατέστερος, αφού μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αστοχίας που παρατηρείται κατά τους πρώτους έξι μήνες θεραπείας.

Στα οφέλη της ανοσοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αναφέρθηκε ο Ογκολόγος Παθολόγος Δρ. Αβραάμ Άσης.  Σημείωσε ότι τα νεότερα δεδομένα στο καρκίνο τραχήλου μήτρας είναι εντυπωσιακά καθώς η ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με ή χωρίς χημειοθεραπεία στην αντιμετώπιση της υποτροπιάζουσας ή μεταστατικής νόσου προσφέρει στατιστικά σημαντικό όφελος επιβίωσης και ποιότητα ζωής, όπως αποδείχθηκε σε σχετικές μελέτες που ανακοινώθηκαν στα πρόσφατα συνέδρια ESMO και ASCO.

ΦωτογραφίεςΑφίσαΒίντεοHighlights 11/2/2022 Highlights 12/2/2022

Δεκέμβριος 2021

Ομιλία «Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στις διάφορες μορφές καρκίνου», Ενημερωτική εκδήλωση Παραρτήματος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Χαλκίδας, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, Χαλκίδα

Στον καθοριστικό ρόλο της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου αναφέρθηκε η Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, σε ομιλία της, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Παράρτημα Χαλκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου. Συνοδοιπόροι της, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Ευάγγελος Φιλόπουλος και η χειρουργός μαστού Ανδριάνα Κουλούρα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσική συναυλία με τη συμμετοχή του τενόρου Μιχαήλ Ευρυπίδη και των μαθητών του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας Χαλκίδας.
Φωτογραφίες – Αφίσα – Βίντεο

Οκτώβριος 2021

Race for the Cure, 3 Οκτωβρίου 2021, Άλσος Κηφισιάς, “Race of the cure: η ΑΚΟΣ συμμετέχει, στηρίζει, υποστηρίζει”
Γυναίκες που βγήκαν νικήτριες στη μάχη με τον καρκίνο, αποθεραπευμένες και μέλη της ΑΚΟΣ, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο Άλσος Κηφισιάς, ανταποκρινόμενες στην έκκληση του Πανελλήνιου ΣυλλόγουΓυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής», να συμμετάσχουν στο φετινό  Race for the Cure, επιλέγοντας όμως εκείνες τον χώρο που θα λάμβανε χώρα η δράση τους, προκειμένου να αναδείξουν το μήνυμα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης, της ισότιμηςπρόσβασης στην κατάλληλη θεραπεία όπως και της επανένταξης των γυναικών που νόσησαν.
Όπως επισήμανε η ογκολόγος ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση:
«Η ιατρική μας δίνει σήμερα τα όπλα για ασφαλείς και έγκυρες προληπτικές εξετάσεις.  Βασική ασπίδα μας όμως είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής»

Γι’ αυτό και εμείς στην ΑΚΟΣ:

Λέμε ΝΑΙ

  • Στον έλεγχο του σωματικού βάρους
  • Στην άσκηση. Μετακινούμαστε με τα μέσα μεταφοράς, ανεβαίνουμε με τις σκάλες σε χαμηλούς ορόφους, περπατάμε.
  • Σε φρούτα και λαχανικά καθαρισμένα και πλυμένα. Οι βιταμίνες E& D, και τα ιχνοστοιχεία είναι πολύτιμα για τον οργανσμό.
  • Στην άφθονη κατανάλωση ψαριών
  • Στα ζυμαρικά 1-2 φορές την εβδομάδα, με άπαχες σάλτσες και μπόλικα λαχανικά.

Λέμε ΟΧΙ

  • Στο κάπνισμα
  • Στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Στην άνευ όρων παράδοση στον… καναπέ

Φωτογραφίες

Ιούνιος 2021

Διαδικτυακή ημερίδα «Η απεικόνιση του μαστού από το Α στο Ω» – Ενότητα «επεμβατικές πράξεις και διαχείριση περιστατικών με όλες τις μεθόδους», 12 Ιουνίου 2021
Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού στο πλαίσιο του 4ου κύκλου του προγράμματος των εκπαιδευτικών μαθημάτων ΕΕΑΜ «Η απεικόνιση του μαστού από το Α στο Ω», στην ενότητα  με τίτλο «επεμβατικές πράξεις και διαχείριση περιστατικών με όλες τις μεθόδους», παρουσίασε πέντε  πολύ ενδιαφέροντα περιστατικά γυναικών με παθολογικά ευρήματα στο μαστό.
Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ (akoslife.com) ακτινοθεραπευτής ογκολόγος Δρ Δέσποινα Κατσώχη σχολίασε ότι η ακτινοθεραπεία, στη γυναίκα με καρκίνο του μαστού και επέμβαση διατήρησης μαστού αλλά και μετά από μαστεκτομή, είναι ασφαλής ακόμη κι όταν πρόκειται για τον αριστερό μαστό. Κι αυτό γιατί με τη συμβολή της νέας τεχνολογίας και των συστημάτων ελέγχου της αναπνοής, η καρδιά απομακρύνεται από το πεδίο ακτινοθεραπείας και δεν καταγράφονται πλέον παρενέργειες.
ΑφίσαΠρόγραμμα

 

Διαδικτυακή Θερινή Ογκολογική Συνάντηση 2021, 11 & 12 Ιουνίου
Στην ασφάλεια και στη δυνατότητα τοπικού ελέγχου που προσφέρει η νέας γενιάς τεχνολογία στην ακτινοθεραπεία, εστίασε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής Δρ Δέσποινα Κατσώχη,  η οποία προήδρευσε σε στρογγυλό τραπέζι που διαπραγματεύτηκε τον καρκίνο του μαστού σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για τοπική υποτροπή. Όπως επισήμανε στο πλαίσιο της παρέμβασής της, τα σύντομα σχήματα ακτινοθεραπείας, είναι το ίδιο αποτελεσματικά, με τον  ακτινοθεραπευτή ογκολόγο να αποφασίζει πιο πρωτόκολλο είναι κατάλληλο για την ασθενή, καθώς εξατομικευμένες και ακριβείας τεχνικές προσεγγίσεις, εξισορροπούν την ταχύτητα της θεραπείας.
Η στρογγυλή τράπεζα έλαβε χώρα στο πλαίσιο της «Θερινής ογκολογικής συνάντησης 2021», την οποία συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Δεικτών Καρκίνου & Στοχευμένης Θεραπείας και η Β’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» στις 11 & 12 Ιουνίου 2021.
Πρόγραμμα

Μάιος 2021

Διαδικτυακό Επιστημονικό συνέδριο “Overview στις νέες θεραπείες για τον καρκίνο 2021: Θεωρία και πράξη”, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Μαΐου 2021
Στη διατήρηση της γονιμότητας σε νέες ασθενείς με καρκίνο, εστίασε η στρογγυλή τράπεζα στην οποία προέδρευσε  ογκολόγος ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ  Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο διαδικτυακού επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε το Φόρουμ Ογκολογίας, με θέμα “Overview στις νέες θεραπείες για τον καρκίνο 2021: Θεωρία και πράξη”, την Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Μαΐου 2021.  Η επιστημονική διοργάνωση εστίασε μεταξύ άλλων, στο μελάνωμα και στους όγκους του δέρματος, στα σαρκώματα, στους καρκίνους μαστού, πνεύμονα, ουρογεννητικού και γαστρεντερικού αλλά και στην υποστηρικτική αγωγή των ογκολογικών ασθενών.
Αφίσα & Πρόγραμμα

 

Μάρτιος 2021

6η ψηφιακή ομιλία Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης, «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021
Η Ογκολόγος ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ήταν η μία από τις οκτώ ομιλήτριες, οι οποίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσκεκλημένες του Δήμου Πεντέλης.
Η Δρ. Κατσώχη ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης στη γυναίκα, μέσα από ετήσιες προληπτικές εξετάσεις, όπως το τεστ ΠΑΠ και ο τακτικός μαστογραφικός έλεγχος, ο οποίος όπως επισήμανε σώζει στη δεκαετία τη ζωή μιας γυναίκας από τις 400 που  παρακολουθούνται. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής, ο οποίος χαρίζει πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής.
Πρόσκληση

 

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση της ΑΚΟΣ με τίτλο «Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής», Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
«Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής», ήταν ο τίτλος διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας.
Τέσσερις  γυναίκες επιστήμονες, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και να ενημερώσουν για δύο ασθένειες «μάστιγες» της εποχής: τον καρκίνο του μαστού και τον HPV, τη «σιωπηλή απειλή» που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τον λόγο πήραν στο διαδικτυακό βήμα, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, η Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού & Ιδρυτική Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού Δρ. Αθηνά Βούρτση και η MD, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, MSc MBA E&B Uni Athens Ιωάννα Τσιαούση.
Ηγερίες στο παιχνίδι της ζωής είναι γυναίκες, που μάς εμπνέουν με το πείσμα, το όραμα και το θάρρος τους. Μία από αυτές τις γυναίκες, τίμησε η ΑΚΟΣ. Την αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη, η οποία κατέκτησε τις υψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ορειβάτης – ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες-  που κατόρθωσε να κατακτήσει δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων, σε μία μόνο αποστολή
Αφιλοκερδείς συνοδοιπόροι της ΑΚΟΣ, οι ηθοποιοί, Ιωάννης Παπαζήσης, Βάνα Πεφάνη και Γιάννης Στάνκογλου οι οποίοι απέδωσαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων για τη γυναίκα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος.
Όπως επισήμανε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: « Στο παιχνίδι της ζωής σήμερα, η γυναίκα έχει σύμμαχό της την πρόληψη. Η Μαστογραφία το Τεστ ΠΑΠ και το εμβόλιο για τον HPV, τη θωρακίζουν ώστε να δώσει τη μάχη της, υγιής και απερίσπαστη. Η θεραπεία των προκαρκινικών σταδίων, συνήθως οδηγεί σε πλήρη ίαση,  είναι απλή, ασφαλής και  συχνά μη ακρωτηριαστική. Το μήνυμα της πρόληψης πρέπει να διαδοθεί, διότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό των Ελληνίδων υποβάλλεται κάθε χρόνο σε προληπτικό έλεγχο…»
Την εκδήλωση της ΑΚΟΣ, πλαισίωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Γυναίκες μέσα από τον… ιατρικό φακό», με τη συμμετοχή γιατρών, ερασιτεχνών φωτογράφων, των οποίων η φωτογραφική ματιά, αιχμαλώτισε στιγμές της γυναικείας καθημερινότητας.
Ο Σκωτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον συνήθιζε να λέει ότι “Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο”.  Ο καλός παίκτης όμως, πρώτα διασφαλίζει την υγεία του.
ΑφίσαΠρόγραμμαΔελτίο ΤύπουΦωτογραφίες – Βίντεο – Έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκες μέσα από τον… ιατρικό φακό»

Νοέμβριος 2020

«6η Διεπιστημονική προσέγγιση καρκίνου μαστού και γυναικολογικού καρκίνου. Από τη θεωρία στην πράξη», Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Νοεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα
Στα οφέλη της ακτινοθεραπευτικής αγωγής των γυναικών με καρκίνο του μαστού, μία κατ’ εξοχήν εξατομικευμένη αγωγή, αναφέρθηκε η ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής και Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο της επιστημονικής της παρέμβασης ως σχολιάστρια, στη συνεδρία «Καρκίνος μαστού: Ακτινοθεραπεία – Παρουσίαση Περιστατικών». Όπως τόνισε η Δρ. Κατσώχη η ακτινοθεραπεία καθορίζει με ακρίβεια την έκταση του  ακτινοβολούμενου πεδίου, τον ρυθμό αλλά και τη συνολική δόση που θα δεχθεί η ασθενής, σύμφωνα πάντα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα και πρωτόκολλα.
Η «6η Διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού και του γυναικολογικού καρκίνου. Από τη θεωρία στην πράξη», υπό το πρίσμα των νέων υγειονομικών δεδομένων, έλαβε χώρα διαδικτυακά και την διοργάνωσε η Ελληνική Διεπιστημονική Εταιρεία Καρκίνου Μαστού σε συνεργασία με την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (HeCOG) και το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας.
Πρόγραμμα – Αφίσα

Οκτώβριος 2020

Ενημερωτική εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού», Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς επιστήμονες οι οποίοι συνέβαλαν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, την επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το έναυσμα της συζήτησης έδωσε η εμπειρία με τον καρκίνο της Μαρίας Πολύζου, Διευθύντριας του Μουσείου Μαραθωνίου και κορυφαίας αθλήτριας δρόμων αντοχής με διακρίσεις (Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης) η οποία έδωσε νικηφόρα μάχη για να τον αντιμετωπίσει, βίωμα που  μεταλαμπάδευσε σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Πρόσκληση

Νοέμβριος 2018

16 & 17 Νοεμβρίου 2018, Διάλεξη «Νεότερες εξελίξεις της ακτινοθεραπείας του καρκίνου του μαστού» 9ος κύκλος μαθημάτων Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας, Αμφιθέατρο Μαιευτηρίου Λητώ (αίθουσα «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος»), Αθήνα
Οι «νεότερες εξελίξεις της ακτινοθεραπείας του καρκίνου του μαστού» ήταν το θέμα  που ανέπτυξε η Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής & Προέδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο του 9ου κύκλου μαθημάτων της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας. Τα μαθήματα έλαβαν χώρα στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Μαιευτηρίου Λητώ (αίθουσα «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος»), στην Αθήνα και ολοκληρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, σε πέντε διήμερους κύκλους.
Η Ελληνική Σχολή Μαστολογίας, ίδρυσε το 2009 την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, προκειμένου να παράσχει εξειδικευμένες γνώσεις στους ιατρούς που επιθυμούν ν’ αποκτήσουν σφαιρική γνώση στη Μαστολογία.

Σεπτέμβριος 2018

30 Σεπτεμβρίου 2018, Race for the Cure Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα
Γυναίκες που βγήκαν νικήτριες, survivors του καρκίνου, αποθεραπευμένες μέλη της ΑΚΟΣ, έλαβαν χθες μέρος στο Race for the Cure, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού «Άλμα Ζωής» μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για δέκατη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες συμμετοχές και στόχο να αναδείξει το μήνυμα της πρόληψης. Γυναίκες, άνδρες και παιδιά, πλημμύρισαν το Ζάππειο ντυμένοι στα άσπρα και στα ροζ και έτρεξαν ή περπάτησαν, για να περάσουν το μήνυμα της νίκης, για τη μαμά, τη γιαγιά τους ή τη φίλη τους που νίκησε τον καρκίνο και για να θυμίσουν σε όλες τις γυναίκες ότι δεν πρέπει να παραλείπουν την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία τους.
Φωτογραφίες

Ιούνιος 2018

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, εκδήλωση της ΑΚΟΣ «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής», Ξενοδοχείο Crown Plaza, Αθήνα
Ογκολογικοί  ασθενείς, αποθεραπευμένοι από τον καρκίνο αλλά και γιατροί-ερασιτέχνες φωτογράφοι, μέσα από σκίτσα και φωτογραφίες τους, μίλησαν για τη ζωή και τη μάχη με τον καρκίνο. Με όχημα την Τέχνη, η ΑΚΟΣ έφερε κοντά ογκολογικούς ασθενείς και αποθεραπευμένους με τους θεραπευτές τους, με στόχο να ενισχύσει την ατμόσφαιρα ασφάλειας και αποδοχής, απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχούς θεραπευτικής διαδικασίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο ξενοδοχείο Crown Plaza, της Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού  αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο Συμφωνητικού Συνεργασίας και Αμοιβαίας Κατανόησης που υπέγραψαν ΓΕΣ και ΑΚΟΣ. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου ενώ οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βλαντή και Θανάσης Κουρλαμπάς διάβασαν κείμενα σημαντικών ανθρώπων, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο.   Στη συλλογή, ταξινόμηση και την εν δυνάμει ερμηνεία των εικόνων, συνέβαλε η  συνεργάτιδά της ΑΚΟΣ, κλινική ψυχολόγος Ελένη Ταρναρά.  Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε η βραβευμένη φωτογράφος Μάρω Κουρή.
ΑφίσαΠρόσκλησηΦωτογραφίες – Βίντεο

 

6 Ιουνίου, διάλεξη «Ακτίνες ζωής», Αμφιθέατρο Δημαρχείου Περιστερίου, Αττική
Προσεγγίζοντας την ακτινοβολία ως ένα νόμισμα με δύο όψεις που προσφέρει οφέλη αλλά ελλοχεύει και κινδύνους, η Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Κατσώχη εστίασε στο πλαίσιο της διάλεξής της, στα οφέλη που απορρέουν από την παρουσία των ακτινών αλλά και στις ιδιαιτερότητες της διαχείρισής τους, καθώς η  ακτινοβολία δεν έχει μόνο επιστημονική χρήση αλλά πρωταγωνιστεί και σε σειρά εφαρμογών που διευκολύνουν τη ζωή μας (κινητή τηλεφωνία,  ασύρματα δίκτυα κ.ά). Η διάλεξη της Δρος Κατσώχη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, που στόχο έχουν να ενημερώσουν τους πολίτες σε θέματα αιχμής της δημόσιας υγείας και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου.
Δελτίο ΤύπουΦωτογραφίες

 

15 & 16 Ιουνίου 2018, Επιστημονικό Συνέδριο 7η Ετήσια Συνάντηση για τους Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος, Ξενοδοχείο Larissa Imperial, Λάρισα
Στο συνδυασμό ακτινοθεραπείας και ανοσοθεραπείας, εστίασε στρογγυλή τράπεζα στην οποία προήδρευσε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, Ογκολόγος-Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο της 7ης Ετήσιας Συνάντησης για τους Καρκίνους του Πεπτικού Συστήματος, η οποία έλαβε χώρα στις 15 & 16 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, της Λάρισας. Την συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και το Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας του Γ.Ν. Λάρισας.

Μάιος 2018

7 Μαΐου 2018, διάλεξη «Να σε προσέχεις, να με προσέχεις», 1ο & 12ο  Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου Γαλάτσι, Αττική
Το μήνυμα της πρόληψης απευθύνεται σε όλα τα φύλα και τις ηλικίες γι’ αυτό και η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του συγκροτήματος των 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου, προκειμένου να αναδείξει στο πλαίσιο της ομιλίας της, τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η μητέρα, προκειμένου με ψυχική και σωματική υγεία, να επιτελέσει την ανατροφή των παιδιών της. Η ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα στις 7 Μαΐου 2018 και την προλόγισε ο αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Μάνος Ελευθερίου.
ΠρόσκλησηΦωτογραφία

 

29 Μαΐου, ομιλία «Πρόληψη: μια καθημερινή πράξη», Αίθουσα Δημαρχείου, Μεγαλόπολη Αρκαδίας
Την καθοριστική σημασία της πρόληψης στο να κατακτήσουμε πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής, ανέδειξε η Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής & Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο ομιλίας της στα μέλη και στους φίλους του Γυναικείου Συλλόγου «Καλλιστώ» της Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 29 Μαΐου 2018, σε αίθουσα του Δημαρχείου Μεγαλόπολης.
ΠρόσκλησηΦωτογραφίες

Απρίλιος 2018

27 & 28 Απριλίου 2018, επιστημονική διημερίδα «Καρκίνος του Μαστού 2018 – Νεότερα Δεδομένα», Θεραπευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος
Στα νεότερα δεδομένα στον καρκίνο του μαστού εστίασε επιστημονική διημερίδα στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, Ογκολόγος/Ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη. Συνέβαλε με την επιστημονική της εμπειρία στην επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών, εκτελώντας χρέη Προέδρου, σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Προκλήσεις στην Τοπική Θεραπεία και Παθολογική Ανατομία». Την 3η Επιστημονική Διημερίδα «Καρκίνος του Μαστού 2018, Νεότερα Δεδομένα» διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία «Λωτός» σε συνεργασία με το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού, τις Α’, Β’, Γ’ Κλινικές Μαστού, την Ογκολογική Κλινική του Δ.Θ.Κ.Α. «Μητέρα» και το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Δ.Θ.Κ.Α. «Υγεία» και έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος του Θεραπευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ.

Νοέμβριος 2017

17 και 18 Νοεμβρίου 2017, Μαθήματα Σχολής Μαστολογίας, Αμφιθέατρο του Μαιευτηρίου Λητώ, Αίθουσα «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος», Αθήνα
Διάλεξη με θέμα: «Νεότερες εξελίξεις της ακτινοθεραπείας του καρκίνου του μαστού» έδωσε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Σχολής Μαστολογίας, που έλαβαν χώρα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μαιευτηρίου Λητώ, αίθουσα «Επαμεινώνδας Μεγαπάνος», στην Αθήνα.
Η Δρ. Κατσώχη με την πολύτιμη εμπειρία της, απότοκο της επιστημονικής της διαδρομής, συνέβαλε στην επιτυχή ολοκλήρωση των πέντε διήμερων κύκλων μαθημάτων της Σχολής Μαστολογίας, που στόχο είχαν να προσφέρουν για έβδομη χρονιά στους Έλληνες Ιατρούς, εξειδικευμένες γνώσεις στη Μαστολογία.

Μάιος 2017

Διημερίδα – Επιστημονικό Σεμινάριο «Γυναίκα & Καρκίνος: από την πρόληψη στη θεραπεία», 12 & 13 Μαΐου 2017,Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Πάτρα
Υπό την αιγίδα της ΑΚΟΣ, το Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, διοργάνωσε διημερίδα/ επιστημονικό σεμινάριο με θέμα: «Γυναίκα & Καρκίνος: από την πρόληψη στη θεραπεία» στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στο πλαίσιο της ομιλίας της αναφέρθηκε στο ρόλο της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού ενώ η διοργάνωση εστίασε ακόμη στις σύγχρονες εξελίξεις στο γυναικολογικό καρκίνο και στις άλλες νεοπλασίες, από την πρόληψη έως τη θεραπευτική αντιμετώπιση. Έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της ογκολογίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην ανοσοθεραπεία και στα οφέλη της αλλά και στις νεότερες εξελίξεις στους καρκίνους παχέος εντέρου, τραχήλου και αιδίου, ωοθήκης και ενδομητρίου αλλά και στον καρκίνο του μαστού.

Ιανουάριος 2017

2η Επιστημονική Ημερίδα «Καρκίνος του Μαστού 2017-Νεότερα δεδομένα», 28 Ιανουαρίου 2017, Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΛΟΥΡΟΣ», Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, Αθήνα
Στο μη διηθητικό καρκίνο του μαστού και στην εξατομικευμένη αντιμετώπισή του αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ, ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στη διάλεξη που έδωσε στο πλαίσιο της 2ης Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο «Καρκίνος Μαστού 2017 – Νεότερα Δεδομένα» που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, η Α’ Κλινική Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, η Β’ Κλινική Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, η Ογκολογική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, και το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο ΥΓΕΙΑ.
Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη ο μη διηθητικός καρκίνος του μαστού κατηγοριοποιείται στις αρχόμενες περιπτώσεις, με τις εξελιγμένες διαγνωστικές μέθοδοι να επιτρέπουν την έγκαιρη εντόπισή και την κατά περίπτωση αντιμετώπισή του.

Δεκέμβριος 2016

Παρουσίαση φωτογραφικού album Μαρίας Γιαννά με τίτλο «Διαδρομές» & έκθεση φωτογραφίας, 15 Δεκεμβρίου 2016, Image Gallery, Λεωφ. Αμαλίας 36, Αθήνα
Αποθεραπευμένοι/ εθελοντές της ΑΚΟΣ φωτογραφήθηκαν για τις «Διαδρομές», το βιβλίο/ album της φωτογράφου Μαρίας Γιαννά και μαζί με άλλους αποθεραπευμένους, μετέδωσαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα νίκης για μία ασθένεια η οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν καταληκτική. Μία «διαδρομή» με πυξίδα την αγάπη για τη ζωή και με όπλο την αισιοδοξία.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη στην παρουσίαση του album στην Image Gallery, επισήμανε: «Η Μαρία, κατορθώνει την ελάχιστη στιγμή που αρκεί για να ανοίξει ο φωτοφράχτης της φωτογραφικής της μηχανής, να συλλάβει το φως της ψυχής που αναβλύζει από τους πρωταγωνιστές της, που είναι δίκαια και πρωταγωνιστές της ζωής. Νίκησαν τον καρκίνο και τώρα μας κοιτούν με σταθερότητα, αποφασιστικότητα και γλυκύτητα. Γύρισαν σελίδα στη ζωή τους και πορεύονται δυνατοί και σοφοί. Η Μαρία Γιαννά μάχεται τα στερεότυπα που θέλουν τον καρκίνο αήττητο και τον καρκινοπαθή κοινωνικά απομονωμένο και νοιώθω ότι είναι συνοδοιπόρος της ΑΚΟΣ και του αγώνα της».
Ο ίδιος χώρος φιλοξένησε και τις φωτογραφίες-πορτρέτα του βιβλίου.

Νοέμβριος 2016

Ενημερωτική ομιλία για την πρόληψη, 16 Νοεμβρίου 2016, Ολιστικό φαρμακείο, Άνοιξη, Αττική
Στο πλαίσιο των δράσεων της ΑΚΟΣ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στον καρκίνο, η Πρόεδρός της, ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε στο ολιστικό φαρμακείο της Άνοιξης το θέμα: “Πρόληψη: Υπόσχεση Ζωής”, εστιάζοντας στα τέσσερα κλειδιά του καρκίνου του Μαστού, στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αλλά και σε πρακτικές συμβουλές οι οποίες εφόσον αποτελέσουν κομμάτι της καθημερινότητάς μας βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και μας θέτουν εγκαίρως σε εγρήγορση, αν εμφανίσουμε ανησυχητικά συμπτώματα που μας προειδοποιούν για την υγεία μας.
Ενημέρωση για την πρόληψη, επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Β Μελισσίων, Αθήνα
Από το Νοέμβριο του 2016 η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, εγκαινίασε τις τακτικές- σε μηνιαία βάση- επισκέψεις της, στο ΚΑΠΗ Β’ Μελισσίων, στο πλαίσιο των οποίων αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο. Παράλληλα η Δρ. Κατσώχη ψηλαφεί τους μαστούς των γυναικών μελών του ΚΑΠΗ για ενδεχόμενα ύποπτα ευρήματα και στη συνέχεια τις εκπαιδεύει στην αυτοεξέταση των μαστών τους, καθοριστικό βήμα στην έγκαιρη ανίχνευση ύποπτων αλλοιώσεων.

Μάρτιος 2016

Master Class «Καρκίνος τραχήλου της μήτρας», 18 Μαρτίου 2016, Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος, Νοσοκομείο Μητέρα, Αθήνα
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε στο Master class “Καρκίνος Τραχήλου Μήτρας” που διοργάνωσε το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας σε συνεργασία με την 1η Ογκολογική Κλινική του Υγεία στις 18 Μαρτίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος, στο Νοσοκομείο Μητέρα, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα προήδρευσε των εργασιών της ενότητας με θέμα: «Τοπικά προχωρημένη νόσος» στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκαν οι μέθοδοι της ριζικής ακτινοθεραπείας και της βραχυθεραπείας.
Διημερίδα – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γυναίκα και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία», ΑΚΟΣ & Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, 18-19 Μαρτίου 2016, Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Ο ρόλος της ακτινοθεραπείας στον καρκίνο του μαστού ήταν το θέμα της ομιλίας της Προέδρου της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινας Κατσώχη, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με τίτλο «Γυναίκα και Καρκίνος. Από την πρόληψη στη θεραπεία» που συνδιοργάνωσαν η ΑΚΟΣ και Ογκολογικό Τμήμα Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, στις 18 & 19 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ιανουάριος 2016

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα». Εκδήλωση για τον πρώτο κύκλο της παράστασης «Άμυαλη Βιολέτα», Αίθουσα Τερψιχόρη, Ξενοδοχείο Hilton

Η ΑΚΟΣ η οποία στήριξε ενεργά την θεατρική παράσταση «Η άμυαλη Βιολέτα» και τον διπλό στόχο της, αφενός την ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης για τον καρκίνο του μαστού γυναικών & ανδρών αλλά και την αποκατάσταση γυναικών με οικονομικές δυσκολίες μετά από μαστεκτομή, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την εορταστική εκδήλωση της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου της παράστασης.
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ανακοινώθηκε το όνομα της γυναίκας- μέλους του συλλόγου «Άλμα Ζωής» της οποίας το στήθος θα αποκατασταθεί μετά από μαστεκτομή, με τα έσοδα της παράστασης. Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη επιθυμώντας να συμβάλλει περαιτέρω στην επιτυχία της δράσης ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν έναν κύκλο ακτινοθεραπειών στο ιδιωτικό νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζεται, σε ασθενή με οικονομικά προβλήματα, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα», παρουσία εκλεκτών εκπροσώπων από τον επιστημονικό χώρο αλλά και τον χώρο του εθελοντισμού.

Δεκέμβριος 2015

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, Women on Leadership, Επετειακή Εκδήλωση του ΤΟΓΜΕ, Συνεδριακό Κέντρο της ΕΕΔΕ αίθουσα «Γ. Κοντογεώργης»
Την εμπειρία της ως γυναίκα manager μετέφερε στο ακροατήριο της επετειακής εκδήλωσης των 20 χρόνων του ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών) η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη η οποία στη συνέχεια σύστησε την ΑΚΟΣ και τις πολυποίκιλες δράσεις της, που αφενός αναδεικνύουν την αξία της πρόληψης και της υιοθέτησης ενός υγιούς και ισορροπημένοι τρόπου ζωής και αφετέρου να προσφέρουν στήριξη τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.
Στην εκδήλωση με συντονίστρια την δημοσιογράφο Έμυ Λιβανίου, γυναίκες manager σε ηγετικούς θώκους σκιαγράφησαν την προσωπική τους πορεία προς την επιτυχία.

Οκτώβριος 2015

15 Οκτωβρίου 2015, Βουλή των Ελλήνων
Η ΑΚΟΣ αλληλέγγυα και συνοδοιπόρος των μεγάλων κινημάτων και των δράσεων με κοινωνικό πρόσημο στο χώρο της υγείας, συμμετείχε στην συμβολική εκδήλωση της Europa Donna Hellas, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία του μαστού.
Το σήμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, σχηματίσθηκε στην πρόσοψη της Ελληνική Βουλής με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και ειδικών φωτιστικών εφέ.
Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στην Πρόεδρο της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης που στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές!
Εκδήλωση με άρωμα… γυναίκας. Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 18.00, Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συναντήθηκε με τους δημότες Παπάγου Χολαργού σε μία εκδήλωση με… άρωμα γυναίκας, που φιλοξενήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού σε αίθουσα του δημαρχείου.
Η Δρ. Κατσώχη στην ομιλία της με θέμα «Γυναικείο στήθος: Πηγή ζωής και έμπνευσης» καθήλωσε το ακροατήριο, αναλύοντας το ρόλο του γυναικείου στήθους στη ζωή, την Τέχνη και τη θρησκεία από την αρχαιότητα έως σήμερα, επισημαίνοντας την ανάγκη η γυναίκα να κάνει την πρόληψη μέρος της καθημερινότητας της.
Συνοδοιπόρος της ΑΚΟΣ η Έρρικα Πρεζεράκου, Ερευνήτρια-Δημιουργός του Replace, υπενθύμισε στην ομιλία της με τίτλο «Όταν το σώμα αποκαλύπτει τα παράπονα της ψυχής» ότι το σώμα μας “μιλά” και μας προειδοποιεί όταν χάνει την σύνδεση του με την ψυχή μας.
Ήταν μία εκδήλωση με θετικό πρόσημο, που μας θυμίζει ότι με οδηγό την πρόληψη και με έναν υγιεινό ισορροπημένο τρόπο ζωής, η καλή υγεία μας είναι στα χέρια μας!
Φωτογραφίες

Μάρτιος 2015

Θεατρική παράσταση «Η άμυαλη βιολέτα», Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, Θέατρο Αλκμήνη, Aθήνα
Η AKOS LIFE στήριξε την θεατρική παράσταση «Η άμυαλη βιολέτα», ένα έργο που χρησιμοποίησε τη δύναμη του θεάτρου αφενός για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ενημέρωση τις γυναίκες από νεαρή ηλικία, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και αφετέρου να στηρίξει τις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή καθώς μέρος των εσόδων παραχωρήθηκαν σε γυναίκες που δεν είχαν την οικονομική ή ασφαλιστική δυνατότητα να αποκαταστήσουν τον μαστό τους, μετά την περιπέτεια του καρκίνου.

Ιανουάριος 2015

4o Συνέδριο της Γ΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής, της Δ΄ Χειρουργικής Κλινικής και της Β΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Καρκίνος Μαστού 2015. Τι άλλαξε, τι αλλάζει», Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton, Aθήνα
Στις εξελίξεις των τελευταίων ετών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και στην καθοριστική συμβολή της ακτινοθεραπείας, εστίασε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η Γ΄ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική, η Δ΄ Χειρουργική Κλινική και η Β΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Καρκίνος Μαστού 2015. Τι άλλαξε, τι αλλάζει». Μετά από προτροπή των διοργανωτών η Δρ. Κατσώχη παρουσίασε το έργο της ΑΚΟΣ, επισημαίνοντας ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία της οποίας είναι Πρόεδρος, κινείται ταυτόχρονα σε κοινωνικό και επιστημονικό πεδίο.
Αφίσα

Δεκέμβριος 2014

«1η Διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού. Από τη θεωρεία στην πράξη» Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
«Τι αλλάζει για το σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας στην εποχή του φρουρού λεμφαδένα» ήταν το θέμα που ανέπτυξε η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετέχοντας στην στρογγυλή τράπεζα: «Ερωτήματα για Ακτινοθεραπευτές Ογκολόγους», στο πλαίσιο της «1ης Διεπιστημονικής προσέγγισης του καρκίνου του μαστού. Από τη θεωρεία στην πράξη», που διοργάνωσαν η Χειρουργική Κλινική Μαστού και οι Β΄ και Γ΄ Ογκολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Metropolitan.
Στο πλαίσιο της επιστημονικής διοργάνωσης αναπτύχθηκαν τα νεότερα δεδομένα που αφορούν στη συμβολή της ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού με τις νεότερες τεχνικές υψηλής αποτελεσματικότητας και χαμηλών παρενεργειών.
Αφίσα & Πρόγραμμα

Νοέμβριος 2014

«YWCA», 13 Νοεμβρίου 2014, Τίρανα Αλβανίας
Η AKOS LIFE στήριξε για τρίτη συνεχή χρονιά τις δραστηριότητες της YWCA Τιράνων Αλβανίας με την Πρόεδρό Δρ Δέσποινα Κατσώχη, να αναλύει σε γυναικείο ακροατήριο τα οφέλη της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ακολούθησε κλινική εξέταση μαστών και δέρματος των παρισταμένων.
Αφίσα

Οκτώβριος 2014

1ο Ελληνικό FORUM ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ , Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Πρόεδρος της AKOS LIFE στήριξε ενεργά την πρώτη δράση των Γυναικών στην Ογκολογία όπου στα πλαίσια του 1ου FORUM που διοργάνωσαν και το οποίο πλαισιώθηκε από συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο «ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ» και με την συμμετοχή των Γ. Κότσιρα, Ε. Τσαλιγοπούλου και του Ζ. Καρούνη.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο ανά την Ελλάδα.

Σεπτέμβριος 2014

« Άλμα ζωής – 6ος αγώνας δρόμου», Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, Ζάππειο, Αθήνα
ΚΑΙ η ΑΚΟΣ ήταν στο Ζάππειο για να στηρίξει τον «6ο αγώνα δρόμου – περιπάτου Greece race for the cure» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» στο Ζάππειο. Ήταν εκεί για να τιμήσει την πρωτοβουλία της οργάνωσης Άλμα Ζωής, που διοργάνωσε ένα Μαραθώνιο υπέρ της θεραπείας του καρκίνου του μαστού. Ήταν εκεί για να τιμήσει όσους πάλεψαν και παλεύουν με τη νόσο, ήταν εκεί για να τιμήσει τον αγώνα των γυναικών που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο, πολλές με έντονα ακόμα τα σημάδια της περιπέτειας στο σώμα τους. Ήταν εκεί για να γιορτάσει τη νίκη όλων των γυναικών και θα είναι παρούσα σε κάθε εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία να διατρανωθεί το μήνυμα ότι σήμερα ο καρκίνος είναι σε μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίσιμος, αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας.

EUROPEAN – ASIAN SOCIETY OF SURGICL ONGOLOGY & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΜΑΣΤΟΥ, 19 Σεπτεμβρίου, Κτήμα Νάσιουτζικ
Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη συμμετείχε στο Φιλανθρωπικό Δείπνο που οργάνωσε η European – Asian Society of Surgicl Oncology (EUASSO) μαζί με την «Ελληνική Εταιρία Απεικόνισης Μαστού» (ΕΕΑΜ) στο Κτήμα Νάσιουτζικ στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος θεραπείας τους .
1st EUASSO Congress, 18-20 Σεπτεμβρίου 2014, Αθήνα, Ξενοδοχείο Αpollon Divani Palace
Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) σε συνεργασία με την European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO) διοργάνωσε διεπιστημονική διεθνή ημερίδα, αφιερωμένη στις «Οριακές – Προ -καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού» με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της διεθνούς ημερίδας, η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα «The Evolution of Breast Radiotherapy Breast Cancer in Young Women» δηλαδή «Η εξέλιξη της ακτινοθεραπείας και οι ιδιαιτερότητες νέων γυναικών με καρκίνο μαστού» επικεντρώνοντας στις νεότερες ακτινοθεραπευτικές τεχνικές οι οποίες εφαρμόζονται επιτυχώς στις νέες γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Οι νέες αυτές τεχνικές όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη, δρουν στοχευμένα, με εξαιρετικά αποτελέσματα, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής της ασθενούς, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποθεραπεία της.

Ιούνιος 2014

1st EUASSO Congress” Παρασκευή 19 Ιουνίου 2014, Divani Apollon Palace, Αθήνα
Η Διεπιστημονική διεθνής ημερίδα ήταν αφιερωμένη στις «Οριακές – Προ-καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού» με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο της η Δρ. Κατσώχη ανέπτυξε το θέμα: « The Evolutionof Breast Radiotherapy Breast Cancer in Young Women» παρουσιάζοντας τις νέες εξελιγμένες μεθόδους της ακτινοθεραπείας καθώς και τις ιδιαιτερότητες των νεαρών γυναικών με καρκίνο μαστού.
ΠρόγραμμαΚείμενο

Μάιος 2014

«6ο Διεθνές Συνέδριο της ΤΟΓΜΕ, womenonleadership 24/7, Τρίτη 13 Μαΐου, Μουσείο Ακρόπολης
Η πρόεδρος της ΑΚΟΣ και Μέλος του Δ.Σ του Τομέα ανάπτυξης Γυναικών συμμετείχε στο συνέδριο του ΤΟΓΜΕ με θέμα «Women on leadership: twenty four seven» το οποίο εστίασε στο ρόλο της σύγχρονης γυναίκας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και στις ιδιαιτερότητες της πορείας της προς την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας, μία πορεία που σηματοδοτείται από πολλές νίκες και “successstory”.

Απρίλιος 2014

«Πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση – αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού», Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Απριλίου 2014, μικρό Αμφιθέατρο Αρεταίειου Νοσοκομείου
Οι πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν στον καρκίνο του μαστού με επίκεντρο τις νεώτερες τεχνικές στην ακτινοθεραπεία του μαστού αποτέλεσαν το θέμα της ομιλίας της Δρος. Δέσποινας Κατσώχη, η οποία στήριξε για μία ακόμη φορά έμπρακτα το έργο των συλλόγων: «Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας & Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου Αθηνών», «Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού» και Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Αλμα Ζωής”.
Πρόγραμμα

Οκτώβριος 2013

«1η Βαλκανική Συνάντηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού», 18-20 Οκτωβρίου 2013, Σύλλογος Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης
Η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ ανέπτυξε εισήγηση με θέμα τον μαστό που αποτελεί το αρχαιότερο σύμβολο της γυναίκας και πως αυτό παρουσιάζεται στον σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου.

Μάιος 2013

«Καρκίνος μαστού: Από το χθες στο σήμερα. Αύριο;» 24-25 Μαΐου 2013, Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας, Λιμένι Λακωνίας, Ξενοδοχείο Limeni Village.
«Με ποιους τρόπους επιμηκύνει η ακτινοθεραπεία τη συνολική επιβίωση;», ήταν το ερώτημα στο οποίο έδωσε απάντηση η διάλεξη της Προέδρου της ΑΚΟΣ. Όπως επισήμανε η Δρ. Κατσώχη η θεραπεία του καρκίνου του μαστού είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας της ογκολογικής ομάδος, επισημαίνοντας ότι η στοχευμένη και προσαρμοζόμενη ακτινοθεραπευτική τεχνική βελτιώνει την συνολική επιβίωση των ασθενών χωρίς παρενέργειες.
ΚείμενοΠρόγραμμα

Απρίλιος 2013

«Πρόληψη και θεραπεία των δύο συχνότερων μορφών καρκίνου: του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας», Όμιλος Inner Wheel Αγρινίου, Σάββατο 20 Απριλίου 2013, Εμπορικό Επιμελητήριο Αγρινίου
Η Δρ. Κατσώχη εστίασε στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της ακτινοθεραπείας στην αποθεραπεία των γυναικών που εκδήλωσαν τη νόσο.
ΠρόγραμμαΠρόσκλησηΦωτογραφία
«Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου», Σάββατο 13 Απριλίου 2013, «Ακταίον» (Μανδράκι Ρόδου)
Οι επιστήμονες της ΑΚΟΣ ανέλυσαν στο κατάμεστο ακροατήριο θέματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την πρωτογενή πρόληψη του καρκίνου του προστάτη αλλά και του ουροποιητικού συστήματος.
Δελτίο ΤύπουΠρόσκλησηΠρόγραμμα – Συνέντευξη
«Η γυναίκα επιχειρηματίας… ευθέως», Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργάνωση Εταιρεία Militos Emerging Technologies & Services
Ευθέως… η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, στο πλαίσιο της ημερίδας για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, παρέθεσε τα απλά αλλά καθοριστικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι γυναίκες επιχειρηματίες για να διατηρήσουν την καλή τους υγεία και την ποιότητα ζωής τους.
Οδηγός υγείας

Φεβρουάριος 2013

«Η γνώση είναι δύναμη, η πρόληψη σώζει ζωές», 24 Φεβρουαρίου 2013 Μέγαρα Αττικής
Ενημερωτική εκδήλωση με πρακτικές συμβουλές πρόληψης του καρκίνου του μαστού αλλά και των λοιπών γυναικολογικών καρκίνων.

Ιανουάριος 2013

«7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας», 25-27 Ιανουαρίου 2013, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα
Παρουσίαση με θέμα: «Νεώτερες τεχνικές ακτινοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».
ΑφίσαΠαρουσίαση – Κείμενο

Νοέμβριος 2012

Επιστήμη και εθελοντισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους, 11 Νοεμβρίου 2012, Ίδρυμα Θεοχαράκη
Η ΑΚΟΣ τίμησε γυναίκες-σύμβολα στον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας
Δελτίο Τύπου
ΑποδελτίωσηΦωτογραφίες 

Οκτώβριος 2011

Συνέδριο με τίτλο «Μαστός, το αρχαιότερο σύμβολο της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο του διαδικτύου», 22 Οκτωβρίου 2011, Αίγλη Ζαππείου
«Το γυναικείο στήθος είναι σύμβολο θηλυκότητας, μητρότητας, απόλαυσης, σεξουαλικότητας, καταπίεσης, απελευθέρωσης αλλά και νόσου! Ο καρκίνος του μαστού, νόσος αρχαία με ιδιαίτερη φυσική πορεία, έγινε πεδίο έρευνας και μελέτης με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα πολλές αποτελεσματικές θεραπευτικές δυνατότητες. Η διεπιστημονική συνάντηση αποσκοπεί στην προβολή νεωτέρων θεραπευτικών δυνατοτήτων και προοπτικών αντιμετώπισης της νόσου».
ΠρόσκλησηΔελτίο ΤύπουΔελτίο Τύπου (δημοσιογραφικό) – ΚάρταΦωτογραφίεςΑποδελτίωση