Ντομάτες, κόκκινα φασόλια, παντζάρια, πιπεριές και ραπανάκια μοιράζονται δύο κοινά στοιχεία: το πρώτο είναι το κόκκινο χρώμα και το δεύτερο τα σημαντικά οφέλη τους για την υγεία.

Ντομάτα: η καλύτερη πηγή λυκοπενίου, ουσία πολύτιμη για τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, με αντικαρκινικές ιδιότητες. Η συμπυκνωμένη ντομάτα είναι πιο γρήγορα απορροφήσιμη από τον οργανισμό. Για να απορροφήσετε ακόμα περισσότερο λυκοπένιο, μαγειρέψτε τις με λίγο ελαιόλαδο.
Κόκκινα φασόλια: ρίχνουν την πίεση του αίματος και ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.
Παντζάρι: από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά λαχανικά με κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Με δράση ενάντια στην αρτηριακή πίεση: μην περιφρονείτε και το πράσινο κομμάτι τους
Κόκκινο (μωβ) λάχανο: Το χρώμα του προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια σε εγκεφαλικές παθήσεις, καρκίνο και καρδιακά νοσήματα.
Κόκκινη πιπεριά: Με τεράστιες ποσότητες βιταμινών Α και C και λίγες θερμίδες. Προστατεύει από τις λοιμώξεις και βοηθά το δέρμα να είναι λαμπερό. Θρεπτική και μαγειρεμένη και ωμή.
Ραπανάκι: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και καλίου, ιδανικό για σνακ καθώς οι φυτικές του ίνες μας χορταίνουν. Με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά: το προτιμάμε ωμό.
Τσίλι: Καυτερή πιπεριά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της ουσίας καψαϊκίνη, η οποία επιπρόσθετα δραστηριοποιεί τον μεταβολισμό, και προφυλάσσει από τον καρκίνο. Περιέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνη Α.