“Από τις καλύτερες στιγμές στην επαγγελματική μου διαδρομή είναι η επαφή μου με τους αποθεραπευμένους, που έρχονται να με συναντήσουν χρόνια μετά, με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που καθρεφτίζεται στα μάτια τους είναι η καλύτερη πληρωμή για την προσπάθειά μου. Όταν φτάνουμε στο τέλος της θεραπείας και βλέπω την ευτυχία και την αγαλλίαση χαραγμένη στο πρόσωπό τους νιώθω ευγνώμων για το επάγγελμα που επέλεξα να υπηρετήσω.

Τους ευχαριστώ για όλα τα μαθήματα αξιοπρέπειας, ήθους, αγάπης που μου έδωσαν κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Τους ευχαριστώ, γιατί μαζί τους έμαθα κάθε μέρα να ξυπνάω νιώθοντας ευγνωμοσύνη για τη ζωή μου, επειδή κάποιος, απεγνωσμένα παλεύει για τη δική του”, τόνισε η Δρ Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπεύτρια-Ογκολόγος στην πρόσφατη εκδήλωση της ΑΚΟΣ, με θέμα «Ιστορίες ψυχής, ρόλοι ζωής» και πρόσθεσε:
“Οι αποθεραπευμένοι είναι για την ΑΚΟΣ η αιχμή του δόρατος, η ανθρώπινη ύλη, το καύσιμο που κινεί τον αγώνα μας, αφενός για να αναδείξουμε την καθοριστική σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και αφετέρου να στηρίξουμε έμπρακτα μέσα από σειρά δράσεων τους ίδιους τους αποθεραπευμένους, στη νέα σελίδα της ζωής τους”.

Για τους αποθεραπευμένους, η ΑΚΟΣ έχει σχεδιάσει και διανέμει δωρεάν το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας».

Αλλά …ζω, αλλάζω είναι η πρώτη σκέψη που χαρακτηρίζει έναν συνειδητοποιημένο πλέον τρόπο ζωής, στον οποίο η αγάπη, η φροντίδα και ο σεβασμός για τον εαυτό γίνεται καθημερινότητα.