Οι λάθος δίαιτες με τις οποίες αποκλείουμε τον οργανισμό μας από κάποιες κατηγορίες τροφίμων είναι καταστροφικές για την υγεία του δέρματος.

Με λίγα λόγια, η λάθος διατροφή αυξάνει την ηλικία του οργανισμού αλλά και του δέρματος μας κάνοντας μας να δείχνουμε μεγαλύτεροι. Ας επιχειρήσουμε μία καταγραφή βασικών δεδομένων για την διατροφή μας. Το κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο όπως και τα όσπρια, τα οποία, αν συνδυαστούν με δημητριακά, παρέχουν και ευγενείς πρωτεΐνες.
Ο σίδηρος που περιέχεται στα λαχανικά απορροφάται από τον οργανισμό δυσκολότερα σε σχέση με το σίδηρο ζωικής προέλευσης, οπότε καλό είναι να μην αποκλείουμε το κρέας από τη διατροφή μας. Πολύτιμο για τη διατροφή άρα και για την επιδερμίδα είναι το λάδι που περιέχει βιταμίνη Ε. Όσο για τα άφθονα λαχανικά που οφείλουμε να καταναλώνουμε καθημερινά ούτε λόγος διαπραγμάτευσης!
Φρούτα και λαχανικά καταπολεμούν και την ξηροδερμία, το ίδιο και το ψάρι που κάνει το δέρμα να έχει βελούδινη υφή και νεανική όψη. Το διαιτολόγιο μας πρέπει να περιλαμβάνει ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα γιατί περιέχει επιπρόσθετα πολλά Ωμέγα-3, λιπαρά οξέα που εκτός των άλλων συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της υδρολιπιδικής μεμβράνης, αποκαθιστώντας την υγεία της επιδερμίδας.
Ωστόσο και τα λιπαρά πρέπει να καταλαμβάνουν το 20-25% των καθημερινών θερμίδων. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, υπάρχουν σε ξηρούς καρπούς και ιχθυέλαια. Όσον αφορά στη ζάχαρη ας είναι ελάχιστη στο διαιτολόγιο μας γιατί προκαλεί δυσλειτουργία στην παραγωγή κολλαγόνου και προκαλεί την εμφάνιση καφέ κηλίδων στο δέρμα. Ας λαμβάνουμε λοιπόν φυσικά σάκχαρα, για παράδειγμα αυτά που περιέχουν τα φρούτα.