Πολύτιμοι σύμμαχοί στην προσπάθεια μας να το διατηρήσουμε το φυσιολογικό μας βάρος είναι τροφές που προκαλούν υψηλές καύσεις στον οργανισμό.

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, υπόκεινται σε επεξεργασία στο πεπτικό σύστημα και αυτό αναγκάζει τον οργανισμό να κάψει ένα ποσό θερμίδων, διαφορετικό για κάθε τρόφιμο ή συνδυασμό τους. Υπάρχουν και τρόφιμα για τα οποία ξοδεύουμε περισσότερες θερμίδες κατά την κατανάλωση τους από όσες μας δίνουν, όπως το σέλινο.
Να σημειωθεί ότι επεξεργασμένα προϊόντα και λιπαρά προκαλούν την μικρότερη καύση θερμίδων.
Προϊόντα που ενισχύουν την μεταβολική λειτουργία του οργανισμού :
Το αβοκάντο. Πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Πηγή γλουταθειόνης, πανίσχυρο αντιοξειδωτικό.
Νωπός ανανάς. Πηγή βρωμελίνης, ένζυμο που βοηθά στην καταστολή των φλεγμονών και στη μείωση των οιδημάτων.
Βρώμη. Περιέχει υδατάνθρακες αργής απορρόφησης και φυτικών ινών, οι οποίες προσροφούν νερό στο έντερο και αυξάνουν την κινητικότητά του.
Αμύγδαλα. Έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά από άλλους ξηρούς καρπούς και τον υψηλότερο δείκτη κορεσμού, δηλ. μας χορταίνουν!
Δαμάσκηνα ξερά. Δεσμεύουν μέρος του λίπους των τροφίμων που συνοδεύουν, έχουν καθαρκτικές ιδιότητες, βελτιώνουν την εντερική λειτουργία.
– Τόνος. Το φιλέτο τόνου σε κονσέρβα νερού δεν περιέχει λιπαρά και είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Β και ψευδαργύρου.