Η ΑΚΟΣ γεννήθηκε μέσα από την επαγγελματική μου ενασχόληση με ογκολογικούς ασθενείς και από την επιθυμία μου να δείξω στο ευρύ κοινό  πως ο καρκίνος δεν είναι μια ανίκητη νόσος. Καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπη με πολλά και διάφορα περιστατικά ασθενών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι μόνο καταφέρνουν να αποθεραπευθούν από την ασθένεια, αλλά και να επιστρέψουν πιο δυνατοί και αισιόδοξοι στη ζωή.

Στήριγμά μου, η ομάδα μου που με θέρμη  και διάθεση για προσφορά στηρίζει την μάχη μας για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων που ακολουθούν  τον καρκίνο.
Προτεραιότητές μας είναι η φροντίδα των αποθεραπευμένων από την ασθένεια – γι’ αυτό και σχεδιάσαμε και τους διανέμουμε δωρεάν  το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» – αλλά και η μετάδοση στους πολίτες του μηνύματος της αξίας της πρόληψης, μέσα από την Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ.
Σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας καταλαμβάνει και η περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση όλων όσοι εμπλέκονται  με τον καρκίνο, μέσα από Επιστημονικές Ημερίδες, που διοργανώνουμε προκειμένου να εστιάσουμε στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στη νόσο.

Η θέληση, η αισιοδοξία και η δύναμη ψυχής που δείχνουν οι ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο είναι για εμάς μάθημα ζωής αλλά και κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το όραμα μας, που δεν είναι άλλο από το να προσφέρουμε τα μέγιστα στη μάχη κατά του καρκίνου.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη